Foto: Publicitātes foto

50 gadu jubilejā modernizētais "Volkswagen Golf" tagad ir pieejams arī Latvijā. Ar vairāk nekā 37 miljonu pārdoto vienību "Golf" ir pasaulē vispopulārākais kompaktauto un viena no auto nozares ikonām.

Jaunākais "Golf" var lepoties ar nākamās paaudzes intuitīvu informācijas un izklaides sistēmu ar ekrānu 12,9 collu izmērā, kā arī mākslīgā intelekta asistentu, kas izstrādāts uz "ChatGPT" bāzes. Tāpat pirmo reizē zīmola vēsturē atjaunotajam "Golf" priekšpusē ir izgaismots VW logotips.

Modernizētais "Golf" ir pieejams arī kā spraudņa (plug-in) hibrīds ar ievērojamu nobraucamo distanci līdz pat 140 kilometriem ar pilnu uzlādi. Jubilejas modelis Latvijā maksā no 23 800 eiro.

Modernizētajam "Golf" ir gan hečbeka, gan universāļa "Variant" versijas. Klienti var izvēlēties starp dažādu dzinēju un ātrumkārbu veidiem: sākot ar diviem turbo benzīna dzinējiem (1,5 TSI) ar manuālo ātrumkārbu, kuru jauda ir 116 ZS un 150 ZS un beidzot ar diviem 48 voltu daļējā hibrīda turbo benzīna dzinējiem (1,5 eTSI) ar automātisko ātrumkārbu (DSG), kas arī nodrošina 116 ZS un 150 ZS jaudu. 48V sistēma izmanto bremžu enerģijas rekuperāciju, lai uzkrātu elektroenerģiju. Pieejams arī viens dīzeļdzinējs (2,0 TDI) ar automātisko ātrumkārbu, kura jauda ir 150 ZS.

Klasisko dzinēju klāstu papildina spraudņa hibrīds ar automātisko pārnesumkārbu un 150 ZS dzinēja jaudu, kas ar pilnu uzlādi var veikt līdz pat 140 km.

Sportiskais "Golf GTI" ar divu litru turbomotoru un 265 ZS jaudu Latvijā būs pieejams jūnija beigās.

Augstākās kvalitātes "IQ.Light LED Matrix" priekšējie lukturi, kas iepriekš bijuši pieejami VW augstākā līmeņa komplektācijā citiem modeļiem, tagad ir pieejami arī modernizētajā "Golf". Lukturi ir aprīkoti ar jaunām tālajām gaismām ar par 15% lielāku darbības rādiusu nekā iepriekšējo paaudžu modeļiem.

Pirmo reizi Eiropas tirgum paredzētā VW modelī tiek izgaismots arī VW logotips radiatora restē. Jaunu dizainu ir ieguvuši arī "IQ.Light 3D LED" aizmugurējie lukturi abās virsbūves versijās.

Salonā ir pieejama jaunākās paaudzes informācijas un izklaides sistēma ar vēl ātrāku datu apstrādes procesoru un lielāku (12,9 collu). Turklāt temperatūras un audio sistēmas skaļuma regulēšanas skārienpaneļi tagad ir izgaismoti. Standarta aprīkojumā ir iekļauts arī jaunākais digitālais mērsinstrumentu panelis "Pro" ar 10,4 collu ekrānu.

Jauns ir arī multifunkcionālais stūresrats ar pogām un balss asistentu. Ar IDA balss asistentu iespējams vadīt ne tikai tādas funkcijas kā temperatūras regulēšana vai navigācijas sistēma, bet arī piekļūt tiešsaistes informācijai par gandrīz jebkuru tēmu – sākot ar informāciju laikapstākļu prognozi un beidzot ar vispārīgiem jautājumiem.

Kā jauna funkcija pirmo reizi IDA balss asistentā ir iespēja sarunāties ar "Golf" mākslīgā intelekta asistentu, kas ir veidots uz sarunu robota "ChatGPT" bāzes. Tas nozīmē, ka tagad jautājumus var uzdot par gandrīz jebkuru tēmu. Tomēr balss asistentam ir ierobežota valodu izvēle, un šobrīd tas latviešu valodā nav pieejams.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!