Šveiciešu kompānija "Rinspeed", kas vienmēr izcēlusies ar jancīgiem automobiļiem, uz martā notiekošo Ženēvas autoizstādi atvedīs savu jaunāko konceptu "BamBoo". Lai arī automobilis vizuāli ieturēts reto stilā, tomēr materiāli tas izgatavots, pielietojot jaunākās tehnoloģijas.

"Rinspeed BamBoo" koncepta dizainu veidojis amerikāņu mākslinieks Džeimss Rici, kurš ar šo automobili uzjundījis atmiņas par 70.gados pavadītajām vasarām Francijas dienvidu pludmalēs.

Retro veidola koncepta virsbūve izgatavota no kompozītmateriāliem. Tam ir speciāls ekrāns, kurā tiek parādīti jaunākie ziņojumi no jūsu profila sociālajā tīmeklī "Facebook".

"Rinspeed BamBoo" konceptam ir divdaļīgs jumts, kas ir noņemams, kā arī 17 collu "AEZ" riteņu diski ar "Goodyear EfficientGrip" riepām. Interjerā pieejams jaunais "HTC Flyer" planšetdators un "JBL" audio sistēma.

Prototips aprīkots ar elektromotoru, kas attīsta 73 zirgspēku jaudu un konstantu 140 Nm griezes momentu. Tonnu smagais "Rinspeed BamBoo" līdz 50 km/h paātrinās 4,7 sekundēs un maksimāil sasniedz 120 km/h. Bez atkārtotas uzlādes šis elektromobilis spējīgs nobraukt aptuveni 105 kilometrus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!