Foto: Publicitātes foto

Kompānija "McLaren" uzsākusi "P1" superauto sērijveida ražošanu. Katru dienu no konveijera noripos 916 zirgspēku jaudīgā hibrīda viens eksemplārs.

"McLaren P1" hibrīda spēka agregāts apvieno 3,8 litru biturbo V8 benzīna dzinēju, 179 ZS elektromotoru, litija jonu akumulatoru komplektu un septiņpakāpju sekvenciālo pārnesumkārbu.

916 ZS jaudīgais hibrīds līdz 100 km/h paātrinās 2,5 sekundēs, līdz 200 km/h – 7,5 s; bet līdz 300 km/h – 17 s. Automobiļa maksimālais braukšanas ātrums elektroniski ierobežots pie 350 km/h atzīmes.

Pavisam plānots izgatavot tikai 375 vienības "McLaren P1" automobiļu. Turklāt visi no šiem eksemplāriem jau esot pārdoti. Kā norāda ražotājs, kvotas ir izsmeltas Tuvajos Austrumos, ASV un Āzijā, kamēr "dažas mašīnas" vēl esot pieejamas Eiropas tirgum.

Lielbritānijas tirgū "McLaren P1" cena ir 866 tūkstoši sterliņu mārciņas. ASV tā cena ir no 1,15 miljoniem dolāru, bet kontinentālajā Eiropā – no miljona eiro. Šim spēkratam papildus aprīkojumā pieejamas tikai divas pozīcijas – akumulatoru ātrās uzlādes ierīce, kā arī "McLaren" somu un koferu komplekts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!