Foto: Publicitātes foto

Itālijas kompānija "Puritalia Automobili" prezentējusi sērijveida rodsteru "427", kas oriģināli tika izsludināts vēl pirms trim gadiem. Milānā prezentētais automobilis ražošanā nonāks skaitā ierobežotā sērijā.

"Puritalia 427" rodstera dizains ieturēts klasikā "Shelby Cobra" sacīkšu automobiļa stilā. Automobiļa konstrukcijā izmantots alumīnijs, hroms un molibdēns. Savukārt virsbūves paneļi izgatavoti no kompozītmateriāliem. Rezultātā itāliešu rodsters sver 1 090 kilogramu.

Sportiskais rodsters aprīkots ar "Ford" pieclitru V8, kas pieejams divās jaudas versijās. Atmosfēriskajā versijā tas attīsta 445 zirgpsēku jaudu, bet modifikācijā ar kompresoru – 605 ZS. Abos gadījumos spēka agregāts tiek sajūgts ar sešpakāpju manuālo pārnesumkārbu.

"Puritalia Automobili" nākamgad plāno noslēgt šī rodstera izmēģinājuma braucienus un veikt tā sertifikāciju. Tādējādi tirdzniecībā "Puritalia 427" nonāks tikai 2016. gadā. Pašlaik itāliešu kompānija saņēmusi jau 35 pasūtinājumus, par katru no eksemplāriem prasot 180 tūkstošus eiro.

2018. gadā "Puritalia Automobili" plāno ražošanā ieviest "Gran Turismo" klases modeli ar hibrīda spēka agregātu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!