Foto: Publicitātes foto
Lielbritānijas kompānija "Ariel Motor Company", kas plašāk pazīstama ar sacīkšu automobili "Atom", uz tā bāzes radījusi bagiju "Nomad", kas aprīkots ar 238 zirgpsēku jaudīgu "Honda" motoru.

"Nomad" bagijs no sacīkšu "Atom" atšķiras ar balstiekārtu, kas pielāgota braukšanai apvidū, kā arī augstāku klīrensu. Bagijam uzstādīti "Bilstein" amortizatori, "Eibach" atsperes, kā arī 15 collu riteņu diski ar 235/75 izmēra riepām.

"Ariel Nomad" aprīkots ar 2,4 litru četrcilindru "Honda" motoru, kas novietots spēkrata aizmugurējā daļā. Tas attīsta 238 ZS jaudu un 300 ņūtonmetru griezes momentu. Dzinējs sajūgts ar sešpakāpju manuālo pārnesumkārbu.

Rezultātā 670 kilogramu smagais "Ariel Nomad" no vietas līdz 100 km/h paātrinās trīsarpus sekundēs, bet tā maksimālais braukšanas ātrums pārsniedz 200 km/h.

Izstrādātāji uzskata, ka šo spēkratu pirks tie, kuri vēlas gūt braukšanas prieku no jebkāda ceļa seguma. Tāpat autoražotājs neizslēdz iespēju ar tamlīdzīgu bagiju piedalīties Dakaras rallijreidā.

Tirdzniecībā "Ariel Nomad" nonāks jau šogad un Lielbritānijā maksās no 27 500 sterliņu mārciņām (neieskaitot nodokļus) jeb 35 243 eiro.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!