Foto: Publicitātes foto

Jauno kompakto "Fiat" sedanu, kas šāgada maijā Stambulas autoizstādē tika parādīts kā "Aegea" prototips, Eiropas tirgū tiks piedāvāts ar "Tipo" nosaukumu. Pagaidām "Fiat" publicējis attēlus ar šī modeļa "Egea" versiju Turcijas tirgum.

"Tipo" nebūs pirmā reize, kad šādi būs nosaukts kāds no "Fiat" modeļiem. Periodā no 1988. līdz 1995. gadam ar "Tipo" nosaukumu Turinās autoražotājs piedāvāja hečbeku, kas 1989. gadā izcīnīja prestižo Eiropas Gada auto titulu.

Tirdzniecībā Itālijā "Fiat Tipo" nonāks decembrī, bet pārējās valstīs tas gaidām vēlāk. Autoražotājs šo jaunumu pozicionē kā globālo modeli, kas būs pieejams ne tikai Eiropā, bet arī Tuvajos Austrumos un pat Āfrikā.

"Fiat Tipo" piedāvājumā būs divi dīzeļa un divi benzīna dzinēji, kuru jauda ir no 95 līdz 120 zirgspēkiem. Motori tiks sajūgti vai nu ar manuālo vai automātisko pārnesumkārbu.

Papildus aprīkojumā būs pieejama multimediju sistēma "Uconnect" ar piecu collu skārienjutīgo ekrānu, "Bluetooth" un balss vadību, kā arī navigācijas sistēma "TomTom".

Jaunais "Fiat" sedans izstrādāts sadarbībā ar Turcijas uzņēmumu "Tofas", kā rūpnīcā arī tiks ražots šis modelis. Gaidāms, ka vēlāk uz šis modelis tiks piedāvāts arī ar universāļa un hečbeka virsbūvi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!