Foto: Publicitātes attēli

Detroitā bāzētā tūninga kompānija "Hoffy Automobiles" paziņojusi, ka izstrādās "BMW M4" modeļa versiju, kura stilistiski atgādinās FIA GT3 sacīkšu sērijas bolīdus. Turklāt standarta dzinēja jauda tiks palielināta no 431 zirgspēka līdz 720 ZS.

Par "Mamba GT3 Street Concept" nosauktais spēkrats saglabās "BMW M4" trīslitru turbopūtes sešcilindru benzīna dzinēju, tomēr tam tiks veikta virkne izmaiņu. Pagaidām vien amerikāņi atklāj, ka viena no lietām, kas motora pārbūves ietvaros tiks darīta, ir dzinēja elektroniskā vadības bloka pārprogrammēšana.

Rezultātā amerikāņu pārbūvētais 720 ZS jaudīgais "BMW M4" no vietas līdz 60 jūdzēm stundā (96 km/h) paātrināsies 3,1 sekundē, bet maksimāli spēs sasniegt 340 km/h. Salīdzinājumam – standarta "BMW M4" šie raksturlielumi ir attiecīgi 3,9 sekundes (ar sekvenciālo pārnesumkārbu) un 250 km/h (elektroniski ierobežots).

Tomēr būtiskākā "Mamba GT3 Street Concept" atšķirība no standarta "BMW M4" būs tā vizuālais veidols. Ja citas tūninga kompānijas piedāvā tikai agresīvāka veidola spoilerus un dažādas uzlikas, tad "Hoffy Automobiles" plāno vācu automobili pārveidot praktiski līdz nepazīšanai.

"Mamba GT3 Street Concept" unikālā dizaina aerodinamiskie virsbūves elementi būs izstrādāti no kompozītmateriāliem. Savukārt interjerā būs sacīkšu sēdekļu un stūresrats, kā arī transmisijas vadības svira, kas pāršūta ar alkantaru.

Vēl amerikāņi šo spēkratu sola aprīkot ar projekcijas ekrānu līdzīgu tam, kādu izmanto kaujas lidmašīnās. Neskatoties uz to, ka automobilis radīts dinamiskai braukšanai trasē, tas tiks aprīkots arī ar 600 vatu audio sistēmu.

"Hoffy Automobiles" apgalvo, ka "Mamba GT3 Street Concept" projekts ir noslēguma stadijā. Pirmais gatavais šīs modifikācijas spēkrats tikšot parādīts februārī. Automobiļa cena pagaidām netiek atklāta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!