Foto: Publicitātes foto

"Porsche" prezentējis "911 Targa 4S Heritage Design Edition", kas ir visjaunākais "911" ar 50. gadu un 60. gadu sākuma konstrukcijas elementiem un pirmais no četriem "Heritage Design" programmas kolekcionējamajiem modeļiem.

Vēsturiskie virsbūves un salona konstrukcijas elementi ir interpretēti no jauna un apvienoti ar jaunākajām tehnoloģijām speciālā "Porsche Exclusive Manufaktur" mazsērijā. Pavisam tiks izgatavoti tikai 992 eksemplāri atbilstoši iekšējam modeļa sērijas kodam.

Līdz ar speciālā laidiena iznākšanu atsevišķi salona elementi būs iekļauti komplektā "Heritage Design", kas paredzēts visiem pašreizējiem "911" modeļiem. "Porsche Design" ir izstrādājis arī augstas kvalitātes hronogrāfu, kas tāpat tiks izgatavots ierobežotā daudzumā un būs pieejams tikai jaunā mazsērijas modeļa pircējiem.

Oriģinālu izskatu īstā 50. gadu stilā piešķir ekskluzīva "Cherry Metallic" ķiršsarkana metāliska vai četras citas pieejamās virsbūves krāsas apvienojumā ar zeltainiem logotipiem. "911 Targa 4S Heritage Design Edition" virsbūvei ir raksturīgs elegants balts raksts ar vēsturisku zīmējumu. Šķēpveida grafiskie motorsporta elementi uz priekšējiem spārniem atsauc atmiņā "Porsche" sacīkšu vēstures pirmsākumus.

Cits akcents ir "Porsche Heritage" emblēma uz motora pārsega režģa aizmugurē, kas atgādina žetonu, ko kādreiz piešķīra, kad "Porsche 356" sasniedza 100 000 km nobraukumu. Šī kvalitātes zīme no pagātnes ar mūsdienīgu odziņu rotās visu četru "Porsche Heritage Design" modeļu aizmuguri.

Saikni starp pagātni un tagadni uzsver arī 1963. gada vēsturiskais "Porsche" ģerbonis uz priekšējā pārsega, stūres, riteņu disku centriem un automobiļa atslēgas. Šis vēsturiskais motīvs reljefā ir atveidots arī uz pagalvjiem un atslēgas maciņa. Papildu akcents ir jaunā modeļa standartaprīkojuma "Carrera Exclusive Design" riteņu diski un klasiska izskata bremžu skavas ar melnu apdari.

Arī salons apliecina cieņu pagātnei ar ekskluzīvu divu toņu ādas apdari, kas apvieno "Bordeaux Red" sarkanu ādu ar "Atacama Beige" smilškrāsas "Olea" ādu vai melnu ādu ar "Atacama Beige" smilškrāsas "Olea" ādu. Velveta izmantošana sēdekļiem un durvju apdarei vēstī par "Porsche 356" izmantotā materiāla atgriešanos, kas iedzīvina 50. gadu laika garu un modi.

Zaļā krāsā izgaismoto tahometra, un hronometra klasiskais izskats uzsver koncepcijas būtību, tāpat kā perforētais jumta segums no mikrošķiedras auduma un bagātīgā "Exclusive Manufaktur" ādas apdare. Metāla žetons, kas atrodas uz priekšējā paneļa apdares plātnes, atspoguļo mazsērijas automobiļa individuālo kārtas numuru.

Pirmā "Heritage Design" modeļa pamatā ir tikai pirms dažām nedēļām izlaistais jaunās paaudzes "911 Targa", un tas ir apgādāts ar visjaunākajām šasijas, palīgsistēmu un informācijas un izklaides tehnoloģijām. To darbina 450 ZS jaudīgs divturbīnu opozitīvais motors, kas apvienojumā ar astoņpakāpju divsajūgu pārnesumkārbu paātrina "911 Targa" no vietas līdz 100 km/h mazāk nekā 3,6 sekundēs un maksimāli nodrošina 304 km/h ātrumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!