Foto: Publicitātes foto

Rietumu sankciju skartā Baltkrievija ražos pati savu nacionālo apvidus automobili "X50" ar jaunizveidotu marku "BelGee". Tomēr patiesībā šis automobilis ir pārzīmolots ķīniešu "Geely" modelis. Ražošanā Baltkrievijā tas nonāks gada otrajā pusē. Pagaidām netiek atklāts, ar ko tas atšķirsies no ķīniešu modeļa, bet baltkrievi sola atsevišķu komponenšu lokalizāciju.

Iepriekš tika ziņots, ka Baltkrievija vēlas iegādāties ķīniešu "Geely Coolray" modeļa ražošanas licenci, kā arī pēc iespējas vairāk tajā izmantot vietējā ražojuma detaļu, lai panāktu pēc iespējas augstāku lokalizāciju, ko Baltkrievijas uzņēmumiem tik ļoti pieprasa valsts vadītājs Aleksandrs Lukašenko.

Pagaidām nav zināms, ar ko baltkrievu "BelGee X50" atšķirsies no ķīniešu "Geely Coolray", kas būs tā pamatā. Piemēram, Krievijā atjaunotā padomju marka "Moskvich" ķīniešu automobilim ir nomainījusi tikai un vienīgi markas emblēmas, viss pārējais ir viens pret vienu ar Ķīnā ražoto modeli.

"Geely Coolray" ir 4,3 metrus garš apvidus automobilis, kas tiek komplektēts ar 150 zirgspēku jaudīgu 1,5 litru benzīna turbomotoru. Tas vidēji patērējot 6,4 litrus benzīna uz 100 km un maksimāli spēj sasniegt 190 km/h. Šāds ķīniešu modelis maksā no 20 tūkstošiem eiro.

"BelGee" marka ir radīta sadarbībā ar Baltkrievijas Nacionālo zinātņu akadēmiju, kura strādājot arī pie projekta radīt "savu nacionālo elektromobili".

Turklāt "BelGee" markas automobiļi kļūs par valsts iestāžu vienīgo iespējamo variantu automobiļu iepirkumos. Ar šādu soli plānots panākt augstus izlaides apjomus jau šogad. Savukārt ārvalstīs ražotas automašīnas drīkstēs pirkt tikai prezidenta drošības dienests un iestādes ar Lukašenko personīgu atļauju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!