Foto: Publicitātes foto

Ikgadējā "Kenshiki" forumā Briselē "Toyota" demonstrēja "Sport Crossover Concept" – priekšvēstnesi jaunam elektromobilim, kas līdz 2025. gadam pievienosies uzņēmuma elektrificēto automobiļu klāstam. Gaidāmajam modelim raksturīga aerodinamiska forma un izteiksmīgas fāstbeka līnijas.

Šo modeli "Toyota" iecerējusi kā piedāvājumu pircējiem, kuri pirmo reizi iegādāsies elektroauto, kā arī kā stilīgu alternatīvu apvidus tipa automobiļiem. "Sport Crossover Concept" ir ar piecdurvju virsbūvi, lielu bagāžnieku un plašu vietu aizmugurējo pasažieru kājām.

"Sport Crossover Concept" pirmo reizi tika prezentēts šī gada aprīlī Šanhajas autosalonā. To gan Ķīnas, gan Eiropas tirgum izstrādājusi "BYD Toyota EV Technology" (BTET) – kopuzņēmums, ko Ķīnā izveidojušas "Toyota" un BYD.

Atbilstoši savai daudzvirzienu stratēģijai "Toyota" paredz nākotni, kurā oglekļa neitralitāte tiks panākta, ieviešot produktu portfeli ar modernām alternatīvās degvielas un bezemisijas piedziņas tehnoloģijām.

Eiropā "Toyota" plāno līdz 2026. gadam ieviest sešus BEV modeļus. Daudzveidīgs elektrificētu produktu portfelis palīdzēs uzņēmumam virzīties uz mērķi līdz 2035. gadam piedāvāt tikai nulles emisijas auto un līdz 2040. gadam sasniegt pilnīgu oglekļa neitralitāti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!