Foto: Publicitātes foto

BMW 5. sērijas "Touring" nāk klajā ar vēl sportiskāku, elegantāku un tagad arī pilnībā elektrisku modeli – "BMW i5 Touring". Universāļa sestā paaudze ir progresīvāka nekā jebkad agrāk.

Modeļa sestā paaudze (G61 – rūpnīcas indekss) visā pasaulē tiks piedāvāta gan ar pilnībā elektrisko piedziņu, gan kā "plug-in" hibrīds, kā arī ar efektīviem benzīna un dīzeļdzinējiem, tostarp 48 voltu vieglo hibrīda sistēmu.

Baltijas tirgū sākotnēji būs pieejami pilnībā elektriskie "BMW i5 eDrive40 Touring" un "i5 M60 xDrive Touring", kā arī jaunais BMW dīzeļdzinēja modelis – "520d xDrive Touring". Savukārt vasarā būs pieejami divi benzīna modeļi – "530e xDrive Touring" un "530e Touring".

Jauns un sportiski elegants virsbūves dizains

Salīdzinot ar priekšgājēju, jaunais BMW 5. sērijas "Touring" ir par gandrīz 10 cm garāks, par 3,2 cm platāks un par 1,7 cm augstāks. Jaunajam modelim ir īpaši gara riteņu bāze, kas pagarināta par 2 cm.

Automobiļa priekšpusi izceļ inovatīvi dubultie priekšējie lukturi un BMW elipsveida režģis. Gandrīz vertikāli izvietotie LED elementi kalpo kā pagrieziena rādītāji un dienas gaismas. Savukārt uz priekšu izvirzītam BMW elipsveida režģim ir plats ietvars ar papildu "Iconic Glow" kontūru apgaismojumu.

Jaunajiem "Touring" modeļiem piedāvājumā ir pieejamas trīs "BMW Individual" krāsojuma apdares. Pilnībā elektriskajiem un "plug-in" hibrīda modeļiem standarta aprīkojumā ietilpst 18 un 19 collu vieglmetāla sakausējuma diski, taču kā papildaprīkojumu var pasūtīt vieglmetāla diskus līdz pat 22 collām. Jaunā "Touring" dinamisko raksturu ir iespējams vēl vairāk izcelt, papildinot to ar "M Pro" sportisko pakotni.

Līdzsvars starp sportiskumu un ceļošanas komfortu


Jaunais BMW 5. sērijas "Touring" ar savu daudzpusīgo interjeru un jaunākajiem digitālajiem risinājumiem ir piemērots gan ikdienas satiksmei, gan tālākiem ceļojumiem. Jaunā BMW modeļa salona centrā ir izliektais BMW ekrāns. Pilnībā digitālā ekrāna sistēma ietver 12,3 collu informācijas ekrānu un 14,9 collu kontroles ekrānu. Moderno "premium" klases atmosfēru salonā papildina standarta aprīkojumā iekļautie jaunie sporta sēdekļi un papildus aprīkojumā pieejamā BMW interaktīvā josla – izgaismots funkcionālais bloks ar skārienjutīgiem vadības paneļiem visā instrumentu paneļa platumā.

Jaunā "Touring" salons standarta aprīkojumā ir no pilnībā ekoloģiskiem materiāliem. Savukārt papildaprīkojumā ir pieejama "BMW Individual Merino" ādas apdare vairākos divkrāsu variantos. Kā papildus aprīkojumu universālim piedāvā arī panorāmas stikla jumtu un "Bowers&Wilkins" audio sistēmu ar līdz pat 18 skaļruņiem.

Elektriskais "i5 Touring" divos variantos

Jaunais "BMW i5 Touring" ir pirmais pilnībā elektriskais "premium" klases modelis šajā kategorijā. Elektroauto cienītājiem viens no variantiem ir "i5 M60 xDrive Touring", kas spēj nodrošināt līdz pat 442 kW (601 ZS) piedziņas jaudu apvienojumā ar "M" veiktspēju un griezes momentu līdz 820 Nm, kad ir aktivizēta "M Sport Boost" vai "M Launch Control" funkcija. Automobilis spēj uzņemt ātrumu līdz 100 km/h 3,9 sekundēs, un tā maksimālais ātrums ir elektroniski ierobežots pie 230 km/h atzīmes.

Otrs 5. sērijas elektroauto variants ir "i5 eDrive40 Touring", kura elektromotors griež aizmugurējos riteņus un ģenerē maksimālo jaudu līdz pat 250 kW (340 ZS) ar maksimālo griezes momentu līdz 430 Nm apvienojumā ar "M Sport Boost" vai "M Launch Control" funkciju. Šajā versijā elektriskais universālis līdz 100 km/h paātrinās 6,1 sekundē, un tā maksimālais ātrums ir 193 km/h.

Papildu efektīvajiem elektromotoriem ievērojamu sniedzamību palīdz nodrošināt arī jaunākā adaptīvā rekuperācijas versija un vieda siltumsūkņa tehnoloģija, kas uztur izvēlēto salona temperatūru. Saskaņā ar WLTP ciklu "i5 M60 xDrive Touring" maksimālais nobraukums ar pilnu uzlādi ir robežās no 445 līdz 506 km, taču "i5 eDrive40 Touring" – no 483 līdz 560 km.

Latvijā BMW 5. sērijas "Touring" rūpnīcas pasūtījumu pieņemšana iespējama jau šobrīd. "BMW 520d xDrive Touring" iespējams pasūtīt par standarta komplektācijas ieteicamo mazumtirdzniecības cenu, sākot no 67 990 eiro, savukārt elektriskais "i5 eDrive40" – 78 200 eiro, bet "i5 M60 xDrive" – 105 500 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!