Foto: LTV 4. studija

Uzskatot, ka Ķīšezera degvielas uzpildes stacijā (DUS) "Viada" dīzeļdegvielas vietā iepildījis ūdeni, apvidus automobiļa "BMW X5" īpašnieks cerēja uz DUS kompensāciju, tādēļ laicīgi saremontējis spēkratu autoservisā, izmaksu tāmei pārsniedzot 1000 eiro. "Viada" savu vainu BMW tehniskajās ķibelēs nesaskata, bet auto īpašnieks, nesaņēmis cerēto kompensāciju, pametis autoservisu ar milzīgu parādu. Katrai no pusēm versijas par notikušo atšķiras, tādēļ lietu tagad izmeklēs Valsts policija, vēsta LTV raidījums "4. studija".

Pāris nedēļas pēc iepriekš Lubānas ielas "Viada" DUS notikušā, kad astoņi automobiļi cieta no tā, ka degvielas tvertnē iepildīja benzīna un notekūdeņu kokteili, kāds "BMW X5" apvidus automobiļa īpašnieks uzskata, ka līdzīgi cietis "Viada" DUS Ķīšezerā. Septembra sākumā viņš iepildījis 80 litrus dīzeļdegvielas, bet, pēc paša vārdiem, pēc 200 metriem automobilis noslāpis. Savukārt servisa meistars raidījumam apgalvo, ka īpašnieks stāstījis, ka automobilis noslāpis pēc aptuveni 40 kilometru nobraukuma pēc uzpildīšanās.

Tāpat BMW īpašnieks norāda, ka iepriekšējā dienā pēc degvielas uzpildes bijis tehniskajā apskatē (TA): "Ja automobilim būtu bijušas kādas citas tehniskas problēmas, TA stacijā tas būtu konstatēts, piemēram, motora atgāzu pārbaudē."

Automobiļa īpašnieks savu spēkratu aizvedis uz autoservisu, kurā bijis ilggadējs klients. Tur tika konstatēts, ka degvielas tvertnē šķidrums bijis spilgti zaļā krāsā, kaut arī dīzeļdegviela parasti ir balti-dzelenīgā tonī. "Tādu degvielu es vēl nebiju redzējis," raidījumam norāda autoservisa meistars.

Ņemot vērā, ka "BMW X5" bija bojāta visa degvielas padeves sistēma, autoserviss aprēķinājis, ka remonts kopumā izmaksās 3228 eiro.

DUS "Viada" informāciju par radītajiem zaudējumiem saņēmis tikai 11 dienas pēc notikušā. DUS veica savu izmeklēšanu, pārbaudīja gan degvielas partiju, gan tās tvertni, secinot, ka konkrētajā degvielas partijā bijuši 10 tūkstoši litru dīzeļdegvielas, ko kopumā uzpildījuši vairāk nekā 700 klienti, no kuriem neviens līdz šim nebija vērsies ar kādām sūdzībām.

Turklāt, pārbaudot šī "BMW X5" īpašnieka "Viada" lojalitātes kartes arhīvu, DUS secināja, ka no šīs degvielas partijas šis automobilis tika uzpildīts pat vairākkārt – ne tikai "liktenīgajā" dienā, bet arī piecas dienas pirms tam no šīs pašas cisternas.

Ņemot vērā, ka BMW īpašniekam spēkratu darba kārtībā vajadzēja ātri, viņš vēl pirms lietas izskatīšanas "Viada" aicināja autoservisu to saremontēt un "gaidīt kompensāciju no DUS". Lai spēkratu dabūtu darba kārtībā, serviss auto īpašniekam palūdza 300 eiro pirmo iemaksu par nepieciešamajām detaļām, bet kopumā izdarīja darbu par nepilniem 1300 eiro. Pēc tam BMW īpašnieks automobili no servisa izņēma ar vārdiem, ka "nauda drīz būs", joprojām cerot uz "Viada" kompensāciju.

Ņemot vērā, ka "Viada" savās pārbaudēs konstatēja, ka nedz degvielas partijai, nedz tās rezervuāram nekādu problēmu nav, DUS vērsās Valsts policijā, jo BMW īpašnieks nelikās ar šādu lēmumu mierā un draudēja ar negatīvu publicitāti.

"Mums viņš palika parādā 1004 eiro. Viņš pateica, ka "Viada" viņam neko neatmaksāja, pašam naudas neesot un tādēļ viņš neko nemaksāšot. Tāpat viņš uzrakstīja īsziņu, lai viņam nezvanot un nerakstot, jo nekādu naudu tāpat nedošot. Ja esot kādi jautājumi, lai zvanot viņa advokātam un tā risinot jautājumu," stāsta autoservisa īpašnieks, piebilstot, ka nav tiešu pierādījumu, vai BMW patiešām tika sabojāts tieši ar "Viada" iepildīto degvielu.

Tagad šo konfliktu pēc "Viada" iesnieguma izmeklēs Valsts policija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!