Foto: DELFI
Rallijā "Liepāja-Ventspils" pirmo reizi Eiropas čempionātā (ERČ) tiks izmantots kvalifikācijas ātrumposms, kurā noteiks starta secību pirmajiem 12 braucējiem, informē ERČ organizatori.

Pirmajā sacensību dienā, 1.februārī, 12 prioritātes ekipāžas 5,89 kilometrus garā ātrumposmā brīvo treniņu laikā vienu braucienu veiks uz laiku, un šā ātrumposma rezultāti noteiks starta secību
pamatsacensībām, kas sāksies piektdien pēcpusdienā ar oficiālajiem rallija ātrumposmiem.


Ekipāža, kas kvalifikācijas posmā būs uzrādījusi labāko rezultātu, pirmie varēs izvēlēties starta pozīciju, nākamā izvēlēsies otra ātrākā ekipāža un tā tālāk. Ekipāžas bez prioritātes sacensībās startēs numuru secībā.

Līdz ar to iespējams, ka soms Jari Ketomā, kuram ir piešķirts pirmais numurs, trasē nebūt nedosies pirmais, jo ziemas rallijos atšķirībā no asfalta sacensībām, izdevīgāka var būt vēlāka starta pozīcija, jo tad trase ir tīrāka - ātrāk startējušās ekipāžas notīra sniegu un ceļa segums kļūst "stabilāks". Savukārt situācijā, kad trases segums ir mīkstāks un var veidoties risas, izdevīgāka ir augstāka starta pozīcija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!