Foto: Publicitātes foto
Latvijas autosportists Konstantīns Calko ļoti veiksmīgi iesācis šāgada sezonu, "Radical Masters Euroseries" pirmajā posmā Portugalē izcīnot otro un sesto vietu, informē komanda.

Pēc tam, kad pagājušajā sezonā Konstantīns Calko kļuva par Eiropas čempionu "Supersport" (SR3) klasē, šogad sportists ir gājis soli tālāk un startē jaudīgākajā – "Masters" (SR8) – klasē. Debijas sacīkstēs Portugālē Konstantīns Calko spēja pierādīt savu meistarību un, lai gan pirmajās sacīkstēs finišēja sestais, otrajās sacīkstēs jau spēja izcīnīt augsto otro vietu, piekāpjoties vien konkurentu komandai no Lielbritānijas – Tonijam Velsam un Džeimsam Litldžonam. Arī šogad jaunais sportists no Latvijas startē komandas "Speed Factory Racing Team" sastāvā.

Portugalē Konstantīns Calko aizvadīja pirmos treniņus ar "Masters" klases Radical automašīnu. "No sākuma braukt bija ļoti grūti, līkumos šo auto savaldīt ir daudz sarežģītāk. Tomēr sajūta bija brīnišķīga – jaunā automašīna bija tiešām ātra!" pirmajos iespaidos dalās Konstantīns.


Nākamajā sacensību dienā tika aizvadītas divas kvalifikācijas sacīkstes, kurās Calko izcīnīja attiecīgi trešo un sesto starta pozīciju nākamās dienas divām sacīkstēm. "Kvalifikācijā sajūtas, braucot ar jauno auto, jau bija labākas, tomēr pieredzes trūkums bija jūtams un nespēju vēl uzrādīt tik labus rezultātus, kā man gribētos," atzīstas braucējs.

Savukārt svētdien tika aizvadītas divas 50 minūšu ilgas sacīkstes ar aptuveni trīs stundu starplaiku. Ja pirmajās sacīkstēs laika apstākļi trasē bija sausi un saulaini, tad otrajā braucienā pirms starta stipri lija lietus. Līdz ar to braucējiem bija iespēja pierādīt savu meistarību dažādos apstākļos.

Pirmajās sacīkstēs, startējot no trešās pozīcijas, Konstantīns visas sacīkstes garumā turējās otrais, cieši aiz brazīlieša Viktora Koreas, taču 3-4 apļus pirms beigām izslīdēja no trases un rezultātā finišu sasniedza kā sestais. Jaunais braucējs pieļauto kļūdu skaidro ar pieredzes trūkumu.

Daudz labāk Konstantīnam veicās otrajās sacīkstēs. "Trase sākumā bija ļoti slapja un slidena, visi uz starta izgājām ar sliku riepām un, startējot no sestās pozīcijas, atkritu līdz 12. vietai, taču, tiklīdz trase sāka žūt, apli pa aplim kāpu uz augšu un beigās finišēju otrais," stāsta Calko. Par uzvarētājiem otrajās sacīkstēs kļuva braucēji no Lielbritānijas Tonijs Velss un Džeimss Litldžons.

"Mērķis pirmajām sacīkstēm biju finišēt TOP 5, kas otrajā braucienā arī izdevās. Tomēr sezonā noteikti vēlos iesaistīties cīņā par čempiona titulu un iegūt galveno balvu – iespēju startēt 24 stundu izturības sacīkstēs "Le Mans" Deitonā. Šobrīd mans galvenais uzdevums ir krāt pieredzi un trenēties," saka Calko.

Nākamās "Radical Masters Euroseries" sacīkstes notiks 27. un 28. aprīlī Pola Rikāra trasē Francijā. Kopumā Konstantīns Calko 2013. gada "Radical Masters Euroseries" sezonā plāno aizvadīt sešus posmus sešās dažādās Eiropas trasēs, starp kurām ir arī tādas, kurās norisinās arī F1 posmi.

"Radical Masters Euroseries" ir FIA apstiprinātas starptautiska līmeņa izturības sacīkstes, kas norisinās Eiropā un kurās sportisti startē ar īpaši šīm sacīkstēm paredzētām "Radical" automašīnām. Atkarībā no automašīnas motora tilpuma, sportisti dalās divās klasēs – Masters (SR8 automašīnas) un Supersport (SR3 RS un SR5 automašīnas). Sporta automašīnas ir aprīkotas ar divām sēdvietām un ar katru auto pēc izvēles var startēt viens vai divi sportisti.

2013. gada "Radical Masters Euroseries" sezonas kalendārs:
1. posms - 2.-3. marts – Algarves trase, Portugāle
2. posms - 27. – 28. aprīlis – Pola Rikāra trase, Francija
3. posms – 13.-14. jūlijs – Silverstounas trase, Lielbritānija
4. posms – 7.-8. septembris – Spā-Frankošampas trase, Beļģija
5. posms – 5.-6. oktobris – Moncas trase, Itālija
6. posms – 9.- 10. novembris – Katalonijas trase, Spānija

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!