"Red Bull" F-1 komandas vadītājs Kristians Horners uzskata, ka viņa komandai cīnīties par uzvaru Austrālijas "Grand Prix" ir lieguši negaidīti vēsie laika apstākļi un riepas, raksta britu prese.

Pasaules čempions Sebastjans Fetels, uzrādījis ātrākos apļa laikus brīvajos treniņos un kvalifikācijā, Austrāljas "Grand Prix" ierindojās trešajā vietā aiz Kimi Raikonena ("Lotus") un Fernando Alonso ("Ferrari"), bet Marks Vēbers savā mājas sacīkstē finišēja sestais.

"Pēc ceturtā vai piektā apļa sapratām, ka nebūs viegli, jo Sebastjanam [Fetelam] izdevās labs starts, viņš sasniedza nepieciešamo pārsvaru, bet formula bija diezgan "smaga" ar šīm riepām," izdevumam "Autosport" skaidro Horners. "Tas mums lika pāriet uz trīs pitstopu stratēģiju, un kad tu vēl iekļūsti starp braucējiem, tas iespaido riepu nodilumu. Domāju, laika apstākļi bija ļoti nozīmīgs faktors, un mēs neietrāpījām īstajā [riepu darbības] zonā."

"Kimi bija vienīgais, kurš spēja izmantot divu pitstopu stratēģiju, un jau pusdistancē bija skaidrs, ka viņi to izmantos," piebilst Horners. "Salīdzinājumam, Kimi uzrādīja sacensību ātrāko apļa laiku ar vēl vecākām riepām kā mūsējās, un mēs tikai varējām sapņot par tādu ātrumu kā viņam."

"Mēs daudz ko uzzinājām šodien un es ceru, ka nākamnedēļ nebūs tiks auksts," nobeidz "Red Bull" komandas vadītājs.

Otrais F-1 čempionāta posms notiks šīs nedēļas beigās Malaizijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!