Polijas rallija čempionāta pirmajā posmā "41. Rajd Šwidnicki" pēc pirmajiem diviem ātrumposmiem Latvijas ekipāža Ralfs Sirmacis/Māris Kulšs ("Ford Fiesta R2") izvirzījušies līderpozīcijā savā ieskaitē.

Pirmie divi ātrumposmi bija īsi prologa posmi Švidnicas pilsētas ielās. Pirmajā Sirmacis bija ātrākais savā ieskaitē, "Castrol Edge Trophy", kurā startē sešas ekipāžas ar "Ford Fiesta R2" automašīnām, bet otrajā 0,9 sekundes zaudēja mājiniekiem Marcinam Šefleram/Simonam Marciņjakam. Šajā vērtējumā pēc diviem ātrumposmiem Latvijas ekipāža saglabā līderpozīciju, apsteidzot Šefleru/Marciņjaku par vienu sekundi. Rallija absolūtajā vērtējumā Sirmacis/Kulšs ieņem 15.vietu.

Pēc diviem ātrumposmiem rallija līderi ir Vojcehs Huhala/Kamils Hellers ("Subaru Impreza"), otrie ir Maceks Ržežņiks/Pšemeks Mazurs ("Peugeot 207 S2000"), trešie - Tomašs Kuhars/Daniels Dimurskis ("Peugeot 207 S2000").

Otrajā sacensību dienā rallijs pārcelsies uz ātrumposmiem kalnos, un ekipāžām būs jāaizvada seši ātrumposmi. Svētdien sacensības turpināsies ar vēl sešiem ātrumposmiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!