Šāgada pasaules rallija čempionāta (WRC) noslēdzošais posms, Lielbritānijas rallijs, pārcēlies uz Velsas ziemeļiem, kas ļauj sacensību trasē iekļaut jaunus ātrumposmos, un ar jaunu biļešu cenu politiku, informē rīkotāji.

Velsas rallijs kopš 2000. gada notika reģiona dienvidos, bet šogad, pēc plašām konsultācijām ar autoražotāju komandām, dalībniekiem un skatītājiem, sacensības nolemts pārcelt uz ziemeļiem.

Rallija centrs un servisa parks no Kārdifas pārcelts uz industriālo pilsētu Dīsaidu, bet sacensību atklāšanas ceremonija notiks Konvijā.

Lielbritānijas rallija trase šogad tiek plānota īpaši kompakta, un sacensībās atkal tiks iekļauti ātrumposmi diennakts tumšajā laikā, kā arī pazeminātas biļešu cenas, kas līdz tam bija augstākās visā WRC.

"Mēs ieklausījāmies komandu un skatītāju teiktajā, un ceram sarīkot sacensības, kas būs viens no labākajiem WRC posmiem un lielisks sezonas nobeigums," saka Velsas rallija rīkotāju "International Motor Sport" izpilddirektors Endrjū Koe. "Dienvidvelsa mums kopš 2000. gada sniedza lielisku mājvietu, taču arī Ziemeļvelsai ir vairākas būtiskas priekšrocības, konkrēti, tradicionālie ātrumposmi un tuvums lielajām Lielbritānijas pilsētām kā Liverpūle, Mančestra un Midlenda. Ņemot vērā to un mūsu jauno biļešu cenu politiku, ceram, ka Lielbritānijas rallijs kļūs par lielisku 2013. gada motoru sporta notikumu."

Lielbritānijas WRC rallijs notiks no 14. līdz 17. novembrim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!