Foto: Publicitātes foto

Deviņkārtējais pasaules rallija čempions Sebastjens Lēbs nākamnedēļ pievienoties "Citroen" rūpnīcas komandai un aizvadīs trešo no saviem četriem šāgada pasaules meistarsacīkšu (WRC) posmiem, startējot Argentīnas rallijā.

Neskatoties uz savu ierobežoto WRC dalību šogad, Lēbs čempionāta kopvērtējumā pēc četriem posmiem joprojām atrodas trešajā vietā, pateicoties uzvarai Montekarlo rallijā un otrajai vietai Zviedrijas posmā. Kā zināms, franču čempions šosezon nolēmis pastiprināti pievērsties disciplīnas maiņai un iesaistās autošosejas sacensībās, un WRC viņš nolēmis startēt tikai četros rallijos. Ceturtais, kas būs Lēba pēdējās sacensības WRC, būs Elzasas rallijs viņa dzimtenē Francijā.

Argentīnas rallijs, kas ir piektais šāgada WRC posms, risināsies no 1. līdz 5.maijam un tajā pieteikušies 34 dalībnieki. Vēl 26 ekipāžas startēs Dienvidamerikas kausa izcīņā.

WRC kopvērtējuma līderis pēc četriem posmiem ir francūzis Sebastjens Ožjērs ("Volkswagen"), kurš uzvarējis trijos no četriem rallijiem. Atpaliekot no Ožjēra 54 punktus, otrais ir soms Miko Hirvonens ("Citroen"), trešais ar 43 punktiem - Lēbs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!