Foto: Publicitātes foto
Austrumeiropas drifta čempionāta (EEDC) trešā posma dalībnieku sarakstu ir papildinājuši vairāki spēcīgi braucēji, ieskaitot Dakaras rallija pilotu, informē sacensību rīkotāji.

Kļuvis zināms, ka EEDC posma zvaigžņoto sastāvu papildinās labākais somu pilots Juha Rintanens, ātrākais ukrainis Aleksejs "Čepa" Golovņa un Dakaras rallija vairākkārtējais dalībnieks, polis Jakubs Pržigonskis.

Pržigonskis, kurš Dakaras rallijā startē motociklu ieskaitē, uz Rīgu atvedīs "Toyota GT86" drifta automobili, kas apveltīts ar 1000 zirgspēkus attīstošu 2JZ dzinēju no "Toyota Supra" automašīnas.

Organizatori nolēmuši atklāt vēl vienu rūpīgi glabātu noslēpumu – amerikāņu drifta zvaigzne Raiens Turks sestdien startēs ar "HGK" būvēto Fēliksa Bekermana "BMW Kit Car", kas apveltīts ar amerikāņu LS sērijas V8 dzinēju. Turkam, kurš ASV sacensībās piedalās ar "Scion FR-S" ("Toyota GT86") spēkratu, "HGK" automobilis būs interesantas pārmaiņas.

Uz doto brīdi dalību sacensībām, kas 15. jūnijā risināsies Biķernieku trasē, apstiprinājuši jau vairāk nekā 30 braucēji, kuru vidū ir tādi interesanti piloti kā Rintanena komandas biedrs Pasi Koliseva, kurš startēs ar "Toyota Celica" automobili. Priecē arī igauņu kaimiņu aktivitāte, jo no viņu puses saņemti jau seši pieteikumi. Tikpat šobrīd reģistrējušies arī latviešu braucēji, tomēr zināms, ka vairāki piloti, kas visdrīzākais startēs EEDC, vēl nav paspējuši apstiprināt savu dalību. Tādējādi sagaidāms, ka sestdien uz starta izies ap 40 augsta līmeņa braucēji.

Sacensību diena sestdien iesāksies pl. 11:10 ar brīvajiem treniņiem, bet sacensību atklāšana paredzēta pl. 14.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!