F-1 čempionvienība "Red Bull" ir sašutuši par FIA starptautiskā tribunāla lēmumu "Mercedes" un "Pirelli" nelegālo testu lietā, un ir gatavi iet uz atklātu konfliktu, raksta britu prese.

Pēc "Red Bull" komandas vadības domām, tribunāla piespriestais sods - rājiens un aizliegums piedalīties jauno pilotu testos - ir pārāk maigs par 1000 stundu nelegālu testu sesiju. Tāpēc "Red Bull" atteiksies no dalības jauno pilotu testos un sezonas laikā aizvadīs savas privātus treniņus, tādējādi atklāti boikotējot FIA nolikumu un noteikumus.

Sākotnēji "Red Bull" komandas vadītājs Kristians Horners gan atzina, ka FIA tribunāla lēmums ir taisnīgs.

"Izvērtējot visus faktus, tribunāls taisnīgi un godīgi ir pieņēmis lēmumu," intervijā izdevumam "Autosprot" apgalvoja Horners. "Protestu iesniedzām tāpēc, lai noskaidrotu, vai kādam ir tiesības aizvadīt testu sesijas ar šāgada formulu. Mēs to uzskatām par tiešu noteikumu pārkāpumu."

Kā zināms, "Mercedes" F-1 komanda un oficiālie riepu piegādātāji "Pirelli" pēc Spānijas "Grand Prix" posma aizvadīja kopīgu testu sesiju, par ko tika ierosināta izmeklēšana, un lieta nonāca līdz FIA tribunālam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!