Foto: Publicitātes foto

Rallija "Kurzeme 2013" rezultātus prognozēt nav iespējams, taču uzvaras laurus plūks stabilākais braucējs, uzskata šāgada Latvijas čempionāta (LRČ) līderis N4 grupā Aivis Egle.

"Patlaban esam čempionāta līderi N4 klasē, un atlikušos divus rallijus mēģināsim braukt ātrāk, bet arī tikpat stabili. Liepājas ceļi ir daļēji zināmi, un varbūt tas mums dos kādas priekšrocības, lai varētu braukt ātrāk," saka pieredzējušais pilots.

Uzvarēt Kurzemes ceļos plāno arī talantīgais igauņu braucējs Ots Tanaks, kurš vēl pērn startēja pasaules čempionātā (WRC), bet šogad piedalījies tikai atsevišķās sacensībās Igaunijā un Latvijā. "Centīsimies braukt maksimāli ātri un cīnisimies par pirmo vietu," sacīja Tanaks, kura rīcībā nūs N4 klases auto.

Kopumā rallijam pieteikušās 105 ekipāžas, no kurām 37 startēs Latvijas, bet 34 – Igaunijas čempionāta ieskaitē, bet 27 ekipāžas veiks saīsinātu distanci kā rallijsprinta dalībnieki.

Rallijs "Kurzeme 2013" sportistiem sāksies ar testa ātrumposmu 29. augusta vakarā, bet oficiālā sacensību atklāšana paredzēta piektdien, 30. augustā, plkst. 16:00. Pēc tās rallisti dosies uz starta, lai pirmajā sacensību dienā kopā veiktu septiņus rallija ātrumposmus Aizputes un Skrundas novadā.

Sestdien, 31. augustā, Liepājas Ostas promenādē pulksten 10:00 tiks dots starts rallija otrajai dienai. Ātruma Festivāla noslēdzošajā dienā skatītāji varēs vērot sešus rallija "dopus", turklāt 11.ātrumposmam ir dots "DELFI" nosaukums.

Atgādinām, ka rallija programmu un ātrumposmu shēmas un aprakstus PDF formātā var apskatīt šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!