Foto: DELFI Aculiecinieks
Par Latvijas motokrosa čempionāta piektā posma uzvarētājiem MX1 un MX2 klasēs svētdien Cēsīs kļuva Dāvis Ivanovs un Pauls Jonass, informēja "MX Moduls" komanda. Turklāt Ivanovs jau arī garantējis savu pirmo Latvijas čempiona titulu prestižākajā MX1 klasē viņa karjerā.

Pirmajā braucienā Ivanovs finišēja trešais, piekāpjoties Augustam Justam un Ivo Šteinbergam. Pēdējais gan pēc finiša saņēma 30 sekunžu sodu par dzelteno karogu neievērošanu, tāpēc Ivanovs pacēlās uz otro, bet Šteinbergs noslīdēja uz trešo pozīciju. Vēl viens Ivanova konkurents par Latvijas čempiona titulu Lauris Freibergs bija ceturtais.

Otrajā braucienā Ivanovs neatstāja konkurentiem nekādas cerības, finišā pārspējot otrās vietas īpašnieku A.Justu par 14 sekundēm. Šteinbergs un Freibergs tāpat kā pirmajā braucienā ieņēma attiecīgi trešo un ceturto vietu.

Tādējādi Ivanovs izcīnīja uzvaru jau otrajā Latvijas čempionāta posmā pēc kārtas. Tagad kopvērtējumā viņš Šteinbergu apsteidz par 42 punktiem, bet Freibergu - par 44 punktiem.

Tomēr tā kā MX1 un MX2 klasēs tiek skaitīti rezultāti vien desmit labākajos sezonas braucienos, Ivanovs nodrošinājis titulu jau pirms pēdējā, sestā, posma, kas 22.septembrī risināsies Ķegumā. Ivanovs kāpis uz goda pjedestāla visos desmit līdz šim aizvadītajos braucienos un tuvākie sekotāji viņu vairs nevar apsteigt.

"Pirmajā braucienā nekādi netiku garām Ivo. Visādi mēģināju, bet šoreiz nesanāca. Bet Ivo saņēma 30 sekunžu sodu un es veiksmīgi tiku pie otrās vietas. Otrajā braucienā es izcēlu startu un aizbraucu visiem pa priekšu. Kamēr tiku garām atpalicējiem, A.Justs pāris reizes pienāca tuvāk, bet vēlāk atkal atrāvos un uzvarēju diezgan pārliecinoši," citēts Ivanovs.

Tikmēr MX2 klasē svētdien abos braucienos ātrākais bija Pauls Jonass, kurš šogad kļuva par Eiropas čempionu 125 kubikcentimetru klasē. Otrais aiz viņa šoreiz bija Roberts Justs, taču čempiona titulu priekšlaicīgi spēja nodrošināt Andis Valts.

Savukārt kvadru konkurencē par Latvijas čempionu priekšlaicīgi kļuva Edgars Meņģelis, 125 kubikcentimetru konkurencē triumfējis Kristers Drevinskis, sieviešu grupā nepārspēta palikusi Inga Pīlādze, bet blakusvāģu konkurencē uzvarējuši igauņi Margo Sons un Tanels Koivs.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!