Foto: Publicitātes foto

Šā gada Eiropas rallija čempionātā (ERČ) vēl ir atlikuši trīs posmi, taču čempiona titulu sev jau ir nodrošinājis čehs Jans Kopeckis ("Škoda"), kurš, būdams viens no pieredzējušākajiem šā seriāla dalībniekiem, vēl joprojām atzīst, ka mācās braukt, un nožēlo, ka komanda viņu nav palaidusi uz Latvijas ERČ posmu.

"70th Rally Poland" 31 gadu vecais čehu pilots ieņēma trešo vietu, papildinot savu punktu krājumu ar vērtīgiem 25 punktiem un faktiski nodrošinot sev šāgada Eiropas čempiona titulu, taču punktus viņš neskaita un ir gatavs braukt un braukt.

"Nezinu, vai jau esmu čempions, es punktus neskaitu," intervijā portālam "Delfi" atzinās Kopeckis, un pajoko: "Man ar matemātiku allaž bijis slikti! Pazīstu tikai tos ciparus, kas stenogrammā ierakstīti."

Kā zināms, šogad Eiropas rallija čempionāts ieguva jaunus organizatorus, kuri nolēma būtiski mainīt seriāla formātu, kalendārā atstājot vien 12 posmus bez ilgtoši izmantotajiem koeficientiem. Šīs izmaiņas janam Kopeckim patīk tīri labi.

"Labi, ka "Intercontinental Rally Challenge" (IRC) un Eiropas čempionāts tagad ir apvienoti," saka čehu pilots. "Šeit, Polijā, mēs varējām uzskatāmi novērot, ka tagad Eiropas meistarsacīkstes ir labs izaicinājums ikvienam, un tas ir lieliski, ka arī vietējiem braucējiem ir iespēja uzvarēt! Viņiem nav vairs vajadzīgs braukt rūpnīcas komandā ar rūpnīcas mašīnu, lai būtu pirmais!"

Kopeckis ļāva noprast, ka viņam būtu bijis interesanti startēt arī "Rally Liepāja-Ventspils", kas ir iekļauts arī nākamā gada ERČ kalendārā. "Ko lai saku - tas nebija mans lēmums izlaist jūsu posmu," atzinās Kopeckis. "Man nekas cits neatliek kā akceptēt komandas lēmumus... Ticu, ka Latvijā bija lielisks rallijs, un ceru, ka nākamgad varbūt tajā piedalīšos."

Polijas rallijs sportistus sagaidīja ar neparasti smagu trasi, kurā braukšanu apgrūtināja nesenās lietusgāzes, kas ātrumposmu ceļus bija pārvērtuši "dubļu vannās". Taču apstākļi visiem dalībniekiem bija vienādi un arī Kopeckis par tiem pārlieku nesūdzējās. "Šis bija ļoti smags rallijs," atzina jaunais čempions. "Pagājušogad te bija sauss un nesytartēja tik daudz ātru pilotu, tā kā man šogad bija jāpiestrādā pie mašīnas regulējumiem un jācenšas saglabāt pozīcija."

"Es joprojām mācos, kā ir jābrauc grants rallijos - pie mums Čehijā nav neviena grants rallija!" atklāj Kopeckis. "Pagājušogad es braucu tikai vienā grants posmā, šogad - jau trijos, tā kā es vēl tikai mācos!"

Eiropas čempionāta kopvērtējums pēc deviņiem posmiem:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!