Foto: Citroen Racing

Francūzis Sebastjens Ožjērs, uzvarot priekšpēdējā šāgada pasaules rallija čempionāta (WRC) posmā Spānijā, nodrošinājis "Volkswagen" rūpnīcas komandai arī pasaules čempionu titulu komandu ieskaitē, bet polis Roberts Kubica kļuvis par pasaules čempionu WRC2 vērtējumā.

Kā ziņojām, pēc otrās sacensību dienas Spānijas rallija vadībā bija izvirzījies soms Jari-Mati Latvala ("Volkswagen"), taču viņa komandas biedram Ožjēram svētdien izdevās sadeldēt soma 46 sekunžu pārsvaru un svinēt kārtējo uzvaru - jau astoto šosezon. Latvala finišēja otrais un, pateicoties šai dubultuzvarai, "Volkswagen Motorsport" komanda savā debijas sezonā nodrošinājusi sev pasaules čempionu titulu arī komandu vērtējumā.

Par rallija līderi Ožjērs kļuva tikai priekšpēdējā ātrumposmā, kurā avarēja un no sacensībām izstājās viens no viņa galvenajiem konkurentiem, spānis Dani Sordo ("Citroen"). Arī Jari-Mati Latvala šo ātrumposmu veica krietni lēnāk nekā francūzis un Ožjērs divu ātrumposmu laikā no trešās vietas pacēlās uz pirmo. Trešo vietu Spānijā izcīnīja soms Miko Hirvonens ("Citroen").

Savukārt Roberts Kubica tomēr kļuvis par pasaules čempionu, gan ne F-1, kā viņš noteikti savulaik cerēja, bet gan rallijā, WRC2 ieskaitē. Spānijā, kas bija jauktais - asfalta un grants - rallijs, Kubica svinēja vairāk kā pārliecinošu uzvaru, par piecām minūtēm apsteidzot otrās vietas ieguvēju Jazīdu al Radži. Poļu pilotam šī bija piektā uzvara šosezon un sezonas noslēdzošajā rallijā Velsā viņš piedalīsies jau kā šāgada pasaules čempions. Kā zināms, šajā rallijā Kubica startēs ar WRC klases automašīnu.

Spānijas rallijs bija arī pēdējais posms junioru pasaules čempionātā (JWRC), un šajā vērtējumā uzvarēja mājinieks Jerajs Lemešs, igaunis Sanders Perns finišēja trešais. Šāgada junioru pasaules čempiona titulu jau iepriekš sev bija sagādājis zviedrs Pontuss Tīdemands, kurš Spānijā izstājās un ieguva tikai vienu punktu. Arī Lemeša otrā vieta kopvērtējumā bija droša, taču uzvara savās mājās ir īpaši patīkama. Savukārt Pernam tikai viena punkta pietrūka līdz JWRC bronzai, viņš kopvērtējumā ierindojies ceturtajā vietā aiz spāņa Hosē Suaresa, kurš Spānijā ieguva tikai vienu ieskaites punktu.

Noslēdzošais šāgada WRC posms notiks no 14. - 17. novembrim Velsā un teksta tiešraidi no šīm sacensībām varēs lasīt arī portālā "Delfi"!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!