Foto: Publicitātes foto

Lietuva pasaules rallija čempionāta (WRC) apritē gatavojas palikt vismaz trīs gadus, informējusi Lietuvas Automobiļu federācija (LASF), kas izveidojusi īpašu organizāciju "Pasaules čempionāts Lietuvā", kas rūpēsies par šīm visaugstākā līmeņa sacensībām mūsu kaimiņvalstī, vēsta LASF mājas lapa.

"Cilvēki patiešām gaida WRC viesošanos Lietuvā, jo tā būs pirmā reize, kad WRC sacensības notiks Baltijas valstīs," norāda LASF prezidents Gintars Furmanāvičs. "Tā kā čempionāta mājas lapā jau ir pieejama informācija par nākamā gada posmiem, arī par Lietuvu, mēs sagaidām, ka uz mūsu posmu ieradīsies žurnālisti no 40 - 50 pasaules valstīm."

"Paredzam, ka WRC posms dos jūtamu iespaidu uz Lietuvas ekonomiku," saka nodibinājuma "Pasaules čempionāts Lietuvā" Aļgis Poteļūns. "Protams, šādi lieli pasākumi prasa lielu budžetu, un galvenais mūsu izaicinājums šobrīd ir sponsoru atrašana, taču gaidāmi arī ieguvumi. Skatītāji, kas atbrauks skatīties "Citroen", "Ford", "Volkswagen" un "Hyundai", kā arī privāto komandu braucējus, kā arī WRC dalībnieki valsts budžetā ienesīs ap pieciem miljoniem eiro, un tādu pat summu iepludinās valsts ekonomikā."

Kā zināms, Lietuva uzņems WRC posmu, kas pamatā notiks Polijā, "71th Rally Poland". Kā liecina jaunākā publiskotā informācija par pasaules čempionātu, Lietuvā notiks šā rallija pirmās dienas ātrumposmi, un trasē tiks izmantoti Druskinku apkaimes ceļi. Lietuva WRC dalībniekus uzņems piektdien, bet sestdien un svētdien rallijs risināsies Polijā. "71th Rally Poland" notiks no 27. līdz 29.jūnijam.

Druskininku rajonā notiek arī Lietuvas čempionāta posms, "Classic Rally Druskininkai", kas ir noslēdzošais kaiminņvalsts rallija meistarsacīkšu posms un notiek rudenī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!