Foto: AFP/Scanpix

Pašreizējais pasaules čempions francūzis Sebastjans Ožjērs ("Volkswagen") svētdien triumfēja pasaules rallija čempionāta (WRC) sezonas otrajā posmā Zviedrijā.

Līdz ar to Ožjērs triumfējis abos jaunās sezonas posmos, šoreiz aiz sevis atstājot Tjerī Nevils no Beļģijas ("Hyundai"), kurš atpalika par 6,4 sekundēm.

Tikmēr trešais bija vēl viens "Volkswagen" pilots Andreass Mikelsens no Norvēģijas, no uzvarētāja atpaliekot par 39,8 sekundēm. Ceturto vietu izcīnīja igaunis Ots Tanaks ("M-Sport").

Kā zināms, rallija līderpozīcijā pirmajā sacensību dienā izvirzījās Ožjē, tomēr dienas vidū pārstāja strādāt viņa logu tīrītāji, kad ātrumposmā sniga, kas lika pirmo vietu atdot Mikelsenam.

Savukārt pēc otrās dienas līderis bija Nevils.

Tikmēr vēl viens "Volkswagen" braucējs Jari-Mati Latvala piektdien avarēja 500 metrus pirms astotā ātrumposma finiša un zaudēja astoņas minūtes, un šajās sacensībās ierindojās vien 12.vietā.

Kā ziņots, sezonas pirmajā etapā, kas janvārī risinājās Montekarlo, Ožjērs uzvarēja, bet viņam sekoja Latvala un Mikelsens.

Pēc diviem posmiem Ožjērs ticis pie 53 punktiem, bet pa 30 punktiem iekrājuši Nevils un Mikelsens. Pirmajam trijniekam ar 19 punktiem seko Latvala.

Šajā sezonā pasaules čempionāta kalendārā ir 13 sacīkstes. Noslēdzošais sezonas posms novembra vidū tiks aizvadīts Velsā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!