Foto: Publicitātes foto

Pasaules un Eiropas rallijkrosa čempionātā ("WorldRX" un "EuroRX") šogad startēs divas komandas, ko atbalstīs vācu autoražotāja "Volkswagen" Zviedrijas dīleri - "Marklund Motorsport" un pavisam jauna vienība, "Kristofferson Motorsport".

Abas komandas izmantos "VW Polo RX" mašīnas un papildinās "SuperCar" klases dalībnieku rindas. "Marklund Motorsport" komandu pārstāvēs Topi Hekinens un bijušais pasaules rallija čempionāta (WRC) pilots Pērs Gunnars jeb PG Andersons, bet "Kristofferson Motorsprot" - Johans Kristofersons un Tords Linnerūds.

Vēl pa vienam katras komandas pārstāvim piedalīsies Eiropas čempionātā - piecos "EuroRX" posmos "VW polo RX SuperCar" pilotēs Tommijs Rustards un Ole Kristians Veibijs.

"Pasaules rallijkrosa čempionāts iegūst neticamu popularitāti," atzīst "Volkswagen Motorsport" vadītājs Josts Kapito. "Sacīkstes ir kompaktas, atraktīvas un dažādas. "Volkswagen" tajās tiks pārstāvēti ar divām ļoti profesionālām privātajām komandām "Marklund Motorsport" un "Kristofferson Motorsport", un kalendārs mums sola aizraujošu sezonu. Mēs esam pārliecināti, ka "Volkswagen" piloti cīnīsies katrā posmā un par titulu."

Kā zināms, "SuperCar" klasē startē Latvijas pilots Reinis Nitišs, kurš pārstāv "Olsbergs MSE" vienību, kas izmanto "Ford Fiesta RX" mašīnas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!