Foto: Publicitātes foto

Pasaules rallija čempionāta (WRC) rīkotāji ir nosaukuši pirmos rallijus, kas noteikti tiks iekļauti 2016.gada čempionāta kalendārā, taču tiek solīts, ka čempionātā varētu iekļauties arī jaunas valstis.

FIA Pasaules rallija čempionāta komisijā Parīzē otrdien tika nosaukti nākamā gada čempionāta deviņi posmi, kas tiks iesniegti Pasaules Motoru sporta padomē (WMSC) galīgajai apstiprināšanai.

Deviņi nominētie posmi ir Montekarlo rallijs, Zviedrijas rallijs, kā arī Argentīnas, Austrālijas, Somijas, Itālijas, Meksikas, Polijas un Spānijas posmi. Konkrēts sacensību norises laiks zināms pirmajiem diviem - Montekarlo rallijs tiks aizvadīts no 21. līdz 24.janvārim, bet Zviedrijas rallijs - no 12. līdz 14.februārim.

"Mums ir interesanti priekšlikumi no valstīm, kas pagaidām nav WRC kalendārā, un mēs esam sākuši pārrunas par vismaz viena, vai pat divu jaunu ralliju iekļaušanu nākamā gada čempionātā," saka WRC promoters Olivers Siesla. "Visticamāk, ka mēs čempionātā saglabāsim pašreizējo posmu skaitu."

Kā zināms, 2015.gada WRC kalendārā iekļauti 12 posmi.

Iepriekš medijos tika runāts par iespējamu Ķīnas pievienošanos WRC čempionātam un Jaunzēlandes atgriešanos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!