Foto: Red Bull

Jaunais rallija pilots Mārtiņš Sesks ir kļuvis par ceturto Latvijas sportistu, ko atbalsta "Red Bull", informē kompānija.

Mārtiņš Sesks, kurš šogad startēs pasaules junioru rallija čempionātā (JWRC), ir papildinājis "Red Bull" Latvijas komandu, kurā iekļauti vieglatlēte Laura Ikauniece-Admidiņa, skeitbordists Madars Apse un parkūrists Pāvels Petkuns.

Liepājnieks Mārtiņš savu karjeru sāka agri, kad piecu gadu vecumā sēdās pie bagija stūres. Likumsakarīgi, ka līdz 19 gadu vecumam Mārtiņš jau sakrājis iespaidīgu medaļu un titulu kolekciju, ieskaitot 2018. gada Eiropas rallija čempiona titulu un prestižo Kolina Makreja balvu, ko ieguva 2016. gadā. Mārtiņš ir arī Latvijas autosporta meistars.

"Sezonas mērķis būtu stabili debitēt pasaules junioru WRC čempionātā, no katra posma mājās atvedot maksimāli daudz punktus un maksimāli maz kļūdu. Pagājušā gada Eiropas čempionāts pieradīja, ka stabilitāte ir zelta vērtē," Mārtiņš komentē tuvākās sezonas plānus. "Esmu priecīgs, ka varu pievienoties "Red Bull" atlētiem, tas dod jaunu motivāciju un tajā pašā laikā prasa atbildību. Esmu gatavs kopā ar "Red Bull" sasniegt jaunas virsotnes!"

Pirmais JWRC starts Mārtiņam kopā ar jauno stūrmani Krišjāni Cauni paredzēts februāra vidū Zviedrijā. Kopumā JWRC iekļauti pieci posmi, kas notiek pasaules rallija čempionāta etapu ietvaros.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!