Foto: EPA/Scanpix/LETA

"Ferrari" komandas piloti Šarls Leklērs un Sebastjans Fetels sestdien uzrādīja ātrākos laikus Pirmās formulas (F-1) sezonas ceturtā posma - Azerbaidžānas "Grand Prix" - noslēdzošajā, trešajā, treniņbraucienu sesijā.

Ātrākais šajā sesijā bija Leklērs, kurš Baku pilsētas apli veica vienā minūtē un 41,604 sekundēs, kamēr Fetels no viņa atpalika par 0,198 sekundēm. Savukārt pārējie piloti bija krietni lēnāki, abiem "Ferrari" braucējiem zaudējot vairāk nekā sekundi.

Trešais bija Makss Verstapens ("Red Bull"), kuram sekoja abi "Mercedes" piloti - Valtei Botass un čempions Lūiss Hamiltons.

Vēlāk sestdien tiks aizvadīta kvalifikācija, bet Azerbaidžānas Lielās balvas izcīņa norisināsies svētdien.

Pirms tam piektdien pirmā treniņbraucienu sesija tika pārtraukta vien pēc desmit minūtēm, jo "Williams" braucējs Džordžs Rasels aizķēra trasē esošo kanalizācijas lūku, turklāt pēc tam viņa formula cieta pēc tās vedēja sadursmes ar tiltu, bet otrajā sesijā ātrākais bija Leklērs.

Pēc trim posmiem kopvērtējuma līderpozīcijā ar 68 punktiem ir Hamiltons, kuram ar 62 punktiem seko komandas biedrs Botass. Tālāk ar 39 punktiem ir Verstapens, bet tālāk ir abi "Ferrari" braucēji - Fetels un Leklērs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!