Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Pirmās formulas (F-1) vienība "Haas" kļuvusi par pēdējo komandu čempionātā, kas nosūtījusi savus darbiniekus piespiedu prombūtnē, kā rezultātā viņu atalgojumu daļēji segs Lielbritānijas valdības izveidotā atbalsta shēma.

Jau ziņots, ka F-1 komanda "Renault" "lielo vairumu" darbinieku tās Lielbritānijas bāzē ir nosūtījusi piespiedu prombūtnē vismaz līdz maija beigām.

Divas dienas vēlāk tādu pašu lēmumu pieņēma arī "Haas" komanda. Lielbritānijas valdības pagaidu atvaļinājumu shēma garantē, ka darbinieki var saņemt līdz pat 80% no viņu ienākumiem, nepārsniedzot 2500 sterliņu mārciņu (2852 eiro) mēnesī.

Tikmēr neliela daļa no "Haas" komandas personāla turpinās darbu ar samazinātu atalgojumu. Komanda vēsta, ka algu samazinājumam piekrituši arī abi piloti Kevins Magnusens un Romēns Grožāns.

Līdz ar "Haas" komandas veikto izvēli, kopumā valdības atbalsta shēmai jau pieteikušās piecas vienības – "McLaren", "Renault", kā arī "Racing Point" un "Williams".

Šosezon jau atcelti vai pārcelti pirmie deviņi etapi. Kopumā šosezon paredzēti 22 posmi. Sezonas sākums šobrīd gaidāms Francijā 28. jūnijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!