Foto: EPA/Scanpix/LETA

Somijas braucējs Valteri Botass piektdien bija ātrākais abās Pirmās formulas (F-1) treniņu sesijās Soču trasē Krievijā, apsteidzot komandas biedru Lūisu Hamiltonu.

Botass piektdienas otrajā treniņu sesijā apli veica vienā minūtē un 33,519 sekundēs, par 0,267 sekundēm apsteidzot savu komandas biedru Lūisu Hamiltonu. Trešajā pozīcijā finišēja "Renault" pilots Daniels Rikjardo, atpalikdams no labākā laika par 1,058 sekundēm.

Ceturto un piekto vietu ieņēma abi "McLaren" piloti, attiecīgi Karloss Sainss juniors un Lendo Noriss, bet sestais bija Serhio Peress ("Racing Point"). Septītais finišēja Makss Verstapens ("Red Bull"), bet "Ferrari" piloti Šarls Leklērs un Sebastjans Fetels ieņēma attiecīgi astoto un desmito vietu.

Otrajos treniņbraucienos pirmais no minūtes un 37 sekundēm izbrauca Noriss. Viņa rezultātu uzlaboja Botass, bet vēl pēc brīža Hamiltons, kuru pirmajā treniņu sesijā vajāja tehniskas problēmas ar riepām, uzlaboja komandas biedra rezultātu par 1,175 sekundēm.

13. pagriezienā saslīdēja Lenss Strols ("Racing Point"), bet dzeltenie karogi netika vicināti ilgi, jo viņš pats varēja aizstūrēt līdz boksiem. Savukārt jau pirmajos treniņos savus braucamos apskādēja Sainss un Nikolass Latifi ("Williams").

Uz Botasa minūti un 33,833 sekundēm Hamiltons nekavējoties atbildēja ar minūtē un 33,786 sekundēs veiktu apli, vēlāk vēl uzlabojot apļa laiku.

14. pagriezienā gandrīz visu 360 grādu apgriezienu pēc saslīdēšanas pamanās nodemonstrēt arī Verstapens.

Tomēr pēdējo vārdu teica Botass.

Arī dienas pirmajā treniņu sesijā ātrāko laiku uzrādīja Botass. Soms savā labākajā piegājienā apli veica vienā minūtē un 34,923 sekundēs, aiz sevis atstājot Danielu Rikjardo no "Renault" un Maksu Verstapenu ("Red Bull").

Kopvērtējuma līderis Hamiltons ieņēma 19. vietu 20 braucēju konkurencē.

Sestdien braucēji aizvadīs pēdējo, trešo treniņu sesiju, bet pēc tam sekos kvalifikācijas sacensības. Svētdien gaidāma Lielās balvas izcīņa.

Pārliecinoši pretī savam septītajam titulam dodas Lūiss Hamiltons, kurš deviņos posmos iekrājis 190 punktus un ir kopvērtējuma līderis. Par vairāk nekā divu uzvaru tiesu atpaliek Botass, kura kontā ir 135 punkti, trešais ar 110 punktiem ir Verstapens, bet tālāk ar 65 punktiem seko Noriss.

Šosezon bija plānots aizvadīt rekordlielu sacīkšu skaitu (22), taču koronavīrusa pandēmijas dēļ organizatori šobrīd apstiprina 17 posmu norisi.

Iepriekšējā sezonā par pasaules čempionu tika kronēts Hamiltons, kurš triumfēja sesto reizi karjerā un trešo reizi pēc kārtas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!