Foto: EPA/Scanpix/LETA

Talantīgais britu autosportists Džordžs Rasels, kurš šobrīd pārstāv "Williams" Pirmās formulas komandu, nākamajā sezonā startēs "Mercedes" rindās.

Pirmdien "Mercedes" paziņoja, ka nākošajā sezonā tās rindās vairs nebūs Valteri Botasa, kurš pievienosies "Alfa Romeo" komandai. Šis paziņojums faktiski nozīmēja, ka Rasela pievienošanās "Mercedes" vienībai ir vairs tikai laika jautājums. Par brita nonākšanu septiņkārtējo pasaules čempionu rindās mēļoja jau ilgāku laiku - nu tas apstiprināts arī oficiāli. Britu pilots ar "Mercedes" parakstījis ilgtermiņa līgumu.

"Šī man ir īpaša diena gan personīgi, gan profesionāli," sociālajā tiklā "Instagram" raksta Rasels, piebilstot, ka pievienošanās "Mercedes" komandai ir milzīgs solis viņa karjerai.

Zīmīgi, ka Rasels savā karjerā jau reiz ir pārstāvējis "Mercedes" rindas - pērn Bahreinā viņš aizstāja savu tautieti Lūisu Hamiltonu, kuram nācās izlaist sacīksti inficēšanās ar jauno koronavīrusu dēļ. Šajā sacīkstē Rasels ilgstoši atradās pirmajā vietā, taču viņa izredzes uzvarēt sabojāja lēns pitstopa apmeklējums, kā arī saplīsusi riepa posma noslēgumā.

Rasels, kurš 2018. gadā triumfēja F-2 čempionātā, par F-1 pilotu kļuva 2019.gadā. Līdz šim viņš pārstāvējis "Williams" komandu, kura pēdējo sezonu laikā nav izcēlusies ar lielu konkurētspēju un ir piedzīvojusi arī lielas pārmaiņas komandas vadības struktūrā. Neraugoties uz "Williams" relatīvo konkurētspējas trūkumu, Rasels vairākkārt spējis demonstrēt ārkārtīgi kvalitatīvu sniegumu. Īpaši labi rezultāti viņam padevušies kvalifikācijā. Savukārt šīs sezonas Ungārijas posmā viņš pirmoreiz tika pie čempionāta kopvērtējuma punktiem, bet Beļģijā - sacīkstē, kuru iztraucēja spēcīgas lietusgāzes -, viņš finišēja otrajā vietā, pirmoreiz kāpjot uz goda pjedestāla.

Rasela komandas biedrs "Mercedes" rindās būs septiņkārtējais pasaules čempions Lūiss Hamiltons.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!