Foto: AFP/Scanpix/LETA

Pjērs Gaslī un pērnā gada čempions Makss Verstapens piektdien uzrādīja labākos rezultātus Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta 2022. gada sezonas pirmā posma Bahreinas "Grand Prix" pirmajās divās treniņbraucienu sesijās.

Pirmajā sesijā "AlphaTauri" komandas pilots Gaslī ātrāko apli veica vienā minūtē un 34,193 sekundēs. "Ferrari" turpināja demonstrēt pirmssezonas testu ātrumu un šīs vienības pilotiem bija otrais un trešais rezultāts – 0,364 sekundes zaudēja Šarls Leklērs un 0,481 sekundi atpalika Karloss Sainss juniors.

Ceturtais bija "Mercedes" jaunais pilots Džordžs Rasels, piekto rezultātu uzrādīja "Red Bull" braucējs Verstapens, bet viņu komandas biedri Lūiss Hamiltons un Serhio Peress bija attiecīgi septītais un desmitais.

Otrajā sesijā Verstapens ātrākajā aplī trasi izbrauca vienā minūtē un 31,396 sekundēs. Arī otrais un trešais šoreiz bija Leklērs un Sainss, kuriem bija attiecīgi 0,087 un 0,584 sekunžu deficīts.

Rasels bija ceturtais, Peress septītais un Hamiltons – devītais.

Sestdien būs vēl viena treniņbraucienu sesija un kvalifikācija, bet Bahreinas "Grand Prix" norisināsies svētdien.

Pērn Verstapens Abū Dabī "Grand Prix" pēdējā aplī izrāva savu karjerā pirmo F-1 pasaules čempiona titulu, apsteidzot septiņkārtējo čempionu Hamiltonu, ar kuru viņam pirms pēdējā posma bija vienāds punktu skaits.

Šosezon F-1 kalendārā paredzēti 22 posmi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!