Foto: AFP/Scanpix/LETA

Četrkārtējais F-1 pasaules čempions Sebastjans Fetels paziņojis par savu aiziešanu no prestižākās autosporta klases.

Autosportists no Vācijas nolēmis no F-1 aiziet pēc 2022. gada sezonas beigām.

Aizvadītajās divās sezonās Fetels startē "Aston Martin" komandā, kas, neraugoties uz savām ambīcijām nav spējusi būt konkurētspējīga.

Fetels ceturtdien, 28. jūlijā, piereģistrējās sociālajam tīklam "Instagram", kurā viņš paziņoja par savu lēmumu aiziet no F-1. Tāpat par viņa aiziešanu ziņo "Aston Martin" preses relīze.

"Lēmums nebija viegls, bet esmu pavadījis ilgu laiku, domājot par to," sacīja Fetels, kuru citē "Aston Martin" preses dienests. "Šī gada beigās es vēlos veltīt veltīt laiku, lai atskatītos atpakaļ un domātu par saviem nākamajiem soļiem. Tā kā esmu tēvs, vēlos pavadīt laiku vairāk ar savu ģimeni."

"Šodiena nav paredzēta atvadām, bet gan paldies pateikšanai visiem," viņš norādīja.

Fetels visus savus četrus čempionu titulus izcīnīja "Red Bull" komandā laika posmā no 2010. līdz 2013. gadam. Viņš pārstāvējis arī "Ferrari" komandu, un savā karjerā kopumā izcīnījis 53 uzvaras un 122 reizes kāpis uz goda pjedestāla. Savu debiju F-1 Fetels piedzīvoja 2007. gadā, kad ASV posmā brauca "Sauber BMW" komandā.

Fetels 2015. gadā no "Red Bull" pārgāja uz "Ferrari", ar kuru 2017 un 2018. gadā cīnījās par pasaules čempiona titulu, tomēr viņš piekāpās "Mercedes" pilotam Lūisam Hamiltonam. 2020. gadā viņš pameta "Ferrari", lai pievienotos "Aston Martin".

Šobrīd Fetels aizvadījis 289 sacensības, bet šajā sezonā atlikušas vēl 10 posmi. Šajā sezonā Vetels izcīnījis 15 punktus, kas dod 14. pozīciju kopvērtējumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!