Foto: AFP/Scanpix/LETA

Auto ražotājs "Porsche" gatavojas iegādāties 50% no F-1 čempionāta komandas "Red Bull", liecina trešdien Marokā atklātībā nākušie dokumenti, kurus savā rīcībā ieguva autosporta mediji.

Par "Red Bull" un "Porsche" iespējamo sadarbību baumots jau ilgāku laiku, bet tuvākajās dienās sagaidāms arī oficiāls paziņojums. Šobrīd jāsaņem atļauja no karteļu apkarošanas iestādēm Eiropas savienībā un vairāk nekā 20 valstīm ārpus Eiropas. Viena no tām ir Maroka, kuras valdības tiesību akti nosaka, ka pieteikumi obligāti jāpublicē pēc apstiprināšanas. Tāpēc dokumenti nākuši atklātībā.

Vācijas autoražotājs iegādāsies pusi no "Red Bull Technology", kur tiek ražota F-1 spēkratu šasijas. Sadarbība būs arī ar sacīkšu komandu, bet partnerattiecības šobrīd plānotas desmit gadus. Visas sadarbības detaļas vēl netiek atklātas, bet oficiāls paziņojums plānots 4. augustā, vēsta "motorsport.com".

Sākotnējais plāns paziņot par sadarbību bija pirms trīs nedēļām, kad risinājās Austrijas "Grand Prix". Tomēr FIA Pasaules motorsporta padome vēl neapstiprināja 2026. gada dzinēju noteikumus, kas ir svarīgs aspekts "Porsche" ienākšanai čempionātā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!