Foto: Dace Teibe
Šajā nedēļas nogalē Igaunijā, Pērnavas trasē "Porsche Ring", 2. un 3. septembrī, notiks 2023. gada Baltijas čempionāta noslēguma posms, kas paralēli būs arī ieskaite Lietuvas, Latvijas, kā arī Igaunijas čempionāta posmam motošosejā.

Šajās sacensībās pieci Latvijas sportisti cīnīsies par godalgotajām vietām Baltijas čempionāta motošosejas kopvērtējumā. Visjaudīgākajā sacensību motošosejas klasē "Superbike" no Latvijas par godalgām kopvērtējumā cīnīsies Ivo Vinniņš un Mārcis Pirtnieks, kuri šobrīd ieņem kopvērtējuma trešo un ceturto vietu.

B1200 klasē kopvērtējumā otro vietu ieņem Ģirts Zariņš, "Superstock 600" klasē trešo vietu ieņem Juris Apinis, bet C1200 klasē kopvērtējuma trešo vietu ieņem Dāvis Briedis. Visiem sportistiem priekšā stāv sezonas noslēguma cīņa ar ļoti spēcīgiem Baltijas sportistiem.

Pasākuma pirmajā dienā notiks "CR Moto" organizētais "Track Day", kur pasākuma dalībniekiem būs iespēja izmēģināt sava motocikla spēkus trasē kopā ar citiem braucējiem, satikt domubiedrus un moto entuziastus, bet dienas noslēgumā notiks "Street" (ielas) klases sacensības, kur braucēji ar saviem ikdienas, ielas motocikliem var pamēģināt savas spējas drošā vidē – trasē.

Baltijas čempionāta posma dalībniekiem tā būs iespēja uzlabot savus rezultātus un cīnīties par godalgotajām vietām pirms pārējiem posmiem. Pasākuma vietā tiks nodrošināta tiesnešu-drošības uzraugu klātbūtne, kā arī apsardzes un ātrās palīdzības uzraudzība. Gan "Track Day", gan Baltijas čempionāta posms tiek dalīts gan dažādās klasēs atkarībā no motocikla tipa, gan pēc motocikla motora tilpuma. Katras klases dalībniekiem ir paredzēti vairāki braucieni, jo visiem sportistiem ir iespēja iesildīties un patrenēties, kā arī katrs no viņiem veic vairākus apļus pa trasi savā kvalifikācijas braucienā.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!