Beļģijas autosportists Gijoms de Meviuss sestdien Saūda Arābijā izcīnīja uzvaru rallijreida "Dakara" pirmajā posmā vieglo automašīnu klasē, kamēr motociklu ieskaitē ātrākais bija Botsvānas motobraucējs Ross Brenčs.

Sacensību pirmajā posmā sportisti mēroja 608 kilometrus un visātrāk distanci veica de Meviuss ("Overdrive"), kurš finišu sasniedza pēc četrām stundām 35 minūtēm un 59 sekundēm.

Otro vietu, zaudējot minūti un 44 sekundes, ieņēma spānis Karloss Sainss ("Audi"), bet labāko trijnieku noslēdza Dienvidāfrikas pārstāvis Žinels de Viljerss ("Toyota Gazoo"), kurš atpalika no uzvarētāja deviņas minūtes un 18 sekundes.

Uzreiz ārpus pirmā trijnieka palika Lietuvas autosportists Vaidots Žaļa ("X-Raid Arijus") un šķērsoja finiša līniju desmit minūtes un 42 sekundes pēc de Meviusa. Tikmēr dienu iepriekš notikušajā prologā uzvarējušais Zviedrijas pārstāvis Matīass Ēkstrems ("Audi") pirmajā posmā ierindojās devītajā pozīcijā, piekāpjoties nepilnas 15 minūtes.

Savukārt motociklu klasē Brenčs ("Hero") distanci veica četrās stundās 56 minūtēs un vienā sekundē. Brenčs sākotnēji finišēja vien 16.vietā, taču pēc tam no viņa finiša laika tika atskaitītas 25 minūtes, kuras viņš pavadīja palīdzot spānim Tošam Šareinam ("Honda"), kurš negadījumā tika pie smagiem savainojumiem.

Brenčs par nepilnām 11 minūtēm apsteidza amerikāni Rikiju Brebeku ("Monster Energy Honda"), bet teju 11 ar pusi minūtes Botsvānas motobraucējam zaudēja ASV pārstāvis Meisons Kleins ("Korr Offroad").

Šī gada rallijreidā "Dakara" būs jāveic 7891 kilometrs, kas sadalīts 12 posmos un prologā.

"Dakaras" rallijreids norisinās 46.reizi Pērn vieglo automašīna klasē par pieckārtēju čempionu kļuva Kataras autosportists Nasers Al-Atija ("Toyota Gazoo"), bet motociklu ieskaite pie sava otrā titula "Dakara" rallijreidā tika argentīnietis Kevins Benjavidess (KTM).

Rallijreids no 1979. līdz 2007.gadam 29 reizes norisinājās Āfrikā. 2008.gadā tas drošības iemeslu dēļ tika atcelts, bet jau nākamajā gadā tas debitēja Dienvidamerikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!