Foto: Publicitātes foto

Jau vairākus gadus Omānas Automobiļu federācija pie sevis aicina vairākus Eiropas drifterus, lai dotu iespēju uzsākt sezonu tieši pie viņiem un pabraukt kopā ar vietējā reģiona drifteriem. Kamēr Latvijā vēl ir ziemas nesezona, Omānā ir īstais laiks lai driftētu.

2020. gadā Latviju Omānā pārstāvēja Kristaps Blušs un Nikolass Bertāns, bet 2023. gadā uz Omānu devās Latvijas PRO drifta braucēji Edgars Kroģeris un Nikolass Bertāns.

2024. gada drifta sezonu Omānā iesāks Latvijas PRO drifta braucēji Nikolass Bertāns ar Edgaru Kroģeri. Sportisti aizvadīja panākumiem veiksmīgu 2023. gada sezonu, Nikolass Bertāns kļuva par 2023. gada NEZ drifta čempionu un Baltijas drifta čempionātā ieguva 3. vietu sezonas kopvērtējumā, bet Edgars Kroģeris kļuva par 2023. gada Latvijas drifta PRO klases vicečempionu un Livonijas drifta čempionātā ieguva 3. vietu sezonas kopvērtējumā.

Edgaram Kroģerim šī būs otrā reize Omānā, bet Nikolass Bertāns uz Omānu dodas jau trešo reizi. Abiem sportistiem ir pieredze šajā trasē, pazīst lielāko daļu konkurentus un viņu braukšanas stilu, saprot nianses par temperatūras maiņām trasē un, protams, ir pazīstami jau ar vietējo mentalitāti, sacensību niansēm un vērtēšanas prasībām.

2023. gada sezona Omānā bija aizraujoša un emociju pārpilna, jau pirmajās sacensībās mūsu sportisti sagādāja latviešu faniem papildu emocijas, abi Latvijas sportisti tikās viens pret otru TOP-4, noslēdzot posmu ar Bertāna uzvaru jeb augstāko vietu uz goda pjedestāla, un Kroģeris savās debijas sacensībās Omānā ieņēma augsto 4. vietu.

Bertānam šis nebija vienīgais pjedestāls 2023. gada sezonā Omānā, jo arī sezonas noslēdzošajā posmā viņš ieņēma augsto 3. vietu. Omānas drifta čempionāta 2023. gada sezonas kopvērtējumā Bertāns ierindojās augstajā 4 .vietā, bet Kroģeris 11. vietā, bet par čempionu kļuva Ali Makšīds, Kuveitas braucējs, kurš starp citu 2022. gada "FIA Motorsport Games" piekāpās Latvijas braucējam Kristapam Blušam, paliekot augstajā 2. vietā.

2024. gada sezonā uz starta kopā ar latviešiem stāsies prāvs saraksts gan ar vietējiem sportistiem, gan citiem ārvalstu braucējiem. Kopumā Omānas čempionāta dalībnieku sarakstā ir 45 sportisti no 16 valstīm.

Latvijas sportisti jau ir devušies uz Omānu, jo jau šīs nedēļas beigās notiks pirmais posms. Kopumā notiks trīs posmi trīs nedēļas pēc kārtas: 8. un 9. februārī, 15. un 16. februārī, kā arī 22. un 23. februārī.

Sacensībām varēs sekot līdzi tiešraidē sociālajā platformā "Facebook" un vietnē "YouTube".

Latvijas sportistiem šis būs lielisks treniņš jaunajai 2024. gada sezonai Eiropā un Baltijā, kas ir galvenais šī brauciena mērķis, bet, protams, ka mērķis ir arī pjedestāli, un cīņa par godalgotajām vietām, kuru vēl azartiskāku padarīs naudas balvu fonds šajā čempionātā.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!