Foto: Kadrs no video

Šajā nedēļas nogalē Apvienotajos Arābu Emirātos norisinās "Formula 4" (F-4) sezonas noslēdzošais posms, kurā startē arī Latvijas daudzsološais autosportists Tomass Štolcermanis. Pirmajos divos braucienos Štolcermanis uzrādīja labus rezultātus, tomēr trešā brauciena otrajā aplī piedzīvoja avāriju. Lai arī sacīkšu bolīds tika pamatīgi bojāts, pats sportists tika sveikā vien ar izbīli.

Trasē Štolcermanis, sargājot savu pozīciju no sekotāja, piedzīvoja sadursmi ar franču pilota formulu, kā rezultātā abi attapās trases malā. Sākotnēji pēc avārijas trasē devās drošības mašīna un izkārti dzeltenie karogi, tomēr drīz pēc tam tika izkārti sarkanie karogi un sacensības tika apturētas.

Sacīkšu pirmajā braucienā Štolcermanis izcīnīja 11. vietu, bet otrajā – augsto otro vietu. Trešajā sacensību braucienā latvietis startēja no 13. pozīcijas, bet avarēja, atrodoties 19. vietā.

Jau rakstījām, ka Štolcermanis parakstījis vienošanos ar "Prema" vienību uz 2024. gadu un šosezon startēs arī Itālijas F-4 un "Euro 4" čempionātos. Štolcermanis novembrī "Prema" sastāvā debitēja pie F-4 stūres, savās pirmajās sacensībās izcīnot pjedestālu Dienvidaustrumāzijas čempionāta trešā posmā. Pēc šī snieguma panākumiem bagātā itāļu komanda uzaicināja jauno latviešu autosportistu februārī piedalīties "F-4 UAE" čempionāta noslēdzošajos divos posmos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!