Foto: Aculiecinieka foto

Pirmdien, 7. augustā, kad Latviju sasniedza spēcīgs negaiss un soctīklos parādījās aculiecinieku fotogrāfijas un video ar lielgraudu krusas radītajiem postījumiem Zemgalē, daži autobraucēji Rīgā centās savus auto paslēpt pazemes autostāvvietās un zem tiltiem. Turpat devās arī Rīgas pašvaldības policijas ekipāžas, un soctīklotāji dusmojās, ka šādos apstākļos autovadītāji tiek sodīti par it kā neatļautu spēkrata novietošanu, tomēr policija šobrīd norāda, ka neviens sodīts netika.

"Rīgas pašvaldības policijā bija saņemta virkne izsaukumu uz dažādām patiltēm, kur iedzīvotāji bija novietojuši automašīnas. Visos gadījumos, kur vadītāji bija uz vietas, tika veiktas pārrunas, taču, ņemot vērā apstākļus, sods nevienam netika piemērots," norāda RPP sabiedrisko attiecību pārstāvis Toms Sadovskis.

Dažos citos gadījumos uz automašīnu vējstikla tika atstāts informatīvs uzraksts, ka ikdienā attiecīgajā vietā transportlīdzekli novietot nedrīkst, bet arī šajās situācijās sodi piemēroti netika, uzsver RPP.

"Vienlaikus jāpiebilst, ka situācijā, kad no vairākiem Latvijas nostūriem tiek saņemti attēli ar izpostītiem mājokļiem un transportlīdzekļiem, ir grūti izprast tos iedzīvotājus, kuri aicina policiju sodīt autovadītājus, kuri cerībā pasargāt savu īpašumu īslaicīgi novietojuši savus spēkratus neatļautā vietā," norāda Sadovskis.

Savukārt advokātu birojs "i-advokats" atgādina, ka saskaņā ar Administratīvās atbildības likuma 10. pantu viens no administratīvo atbildību izslēdzošiem apstākļiem ir galējā nepieciešamība jeb stāvoklis, kurā persona rīkojas, lai novērstu kaitējumu, kas apdraud šo vai citu personu, šīs personas vai citas personas tiesības, kā arī valsts vai sabiedrības intereses, ja attiecīgo kaitējumu konkrētajos apstākļos nav iespējams novērst ar citiem līdzekļiem un ja radītais kaitējums ir mazāks nekā novērstais.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!