Foto: Sadursme.lv
Šīs nedēļas ceturtdienā, 23. novembrī, Latviju sasniedza pirmais nopietnāka apmēra sniegs, sniga arī piektdien un arī sestdien. Tomēr katru gadu sniegs pārsteidz nevienu vien autobraucēju, kurš slidenajiem laikapstākļiem nav bijis gatavs – vai vēl riepas nav paspējis nomainīt, vai arī kopš aizvadītās ziemas vadīšanas prasmes piemirsušās.

Ceturtdien valstī tika reģistrēti 209 ceļu satiksmes negadījumi, tajos cietušas 12 personas un viena gājusi bojā. Savukārt piektdien reģistrēti 182 ceļu satiksmes negadījumi, tajos cietusi 21 persona un divas gājušas bojā.

Kā redzams aculiecinieku iemūžināto video izlasē, slidenajiem ceļiem savu braukšanas stilu nebija pielāgojuši gan vieglo pasažieru automobiļu vadītāji, gan kravas automašīnu un autobusu vadītāji, kas noslīdējuši no ceļa braucamās daļas grāvī.

Valsts policija atgādina, ka šādos laikapstākļos, autovadītājiem ir jābūt īpaši piesardzīgiem –jāizvairās no strauju manevru veikšanas, jāievēro droša distance no priekšā braucošās automašīnas, kā arī jāizvēlas ceļa segumam atbilstošs braukšanas ātrums. Lai nebūtu lieka steiga, dienu jāplāno laicīgāk nekā ierasts, proti, ierēķināt laiku tam, ka ir jāsagatavo savs spēkrats pirms došanās ceļā – jānotīra sniega sega ne tikai no automašīnas vējstikla, bet arī no jumta un pārējās virsbūves, lai brauciena laikā neapdraudētu ne tikai sevi, bet arī apkārtējos, kā arī jārēķinās, ka satiksmes plūsma var būt lēnāka.

Tāpat policija arī gājējus būt piesardzīgiem, jo ceļi ir slideni, kā arī atcerēties to, ka automašīnas bremzēšanas ceļš šādos laikapstākļos var būt garāks, tādēļ ceļu jāšķērso tikai tam paredzētās vietās, pārliecinoties par to, vai automašīnas vadītājs jūs redz un paspēs apturēt savu spēkratu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!