Foto: AP/Scanpix/LETA

ASV motorsporta komanda "Andretti" spērusi nopietnu soli, lai ienāktu prestižākajā autosporta klasē F-1, panākot vienošanos ar vienu no lielākajiem pasaules autobūves uzņēmumiem "General Motors" un tās zīmolu " Cadillac". Tomēr arī šis piedāvājums daudzus neapmierina, un tas pārsteidz Starptautiskās Automobiļu federācijas (FIA) prezidentu Mohammedu ben Sulajemu.

Lielo autoražotāju ienākšana F-1 ir būtisks solis čempionāta augšanai. To pastiprina fakts, ka 2026. gadā "Alfa Romeo" komanda kļūs par "Audi" rūpnīcas komandu. Līdz ar panākto vienošanos ar "Cadillac", "Andretti Global" arī iegūs rūpnīcas komandas statusu, un tas vairs nav tikai privātas komandas pieteikums.

"Man šķiet, ka mēs esam piemēroti, lai kļūtu par jaunāko F-1 komandu un palielinātu vērtību čempionātam un mūsu partneriem, kā arī dod papildus prieku mūsu faniem," pēc panāktās vienošanās ar "Cadillac" teica Maiks Andreti, kurš ir "Andretti Global" priekšsēdētājs. "Esmu lepns, ka "General Motors" un "Cadillac" tagad ir ar mums šo mērķu sasniegšanai. Mums tagad ir iespēja apvienot savu mīlestību pret autosportu un doties pretī inovācijām, lai izveidotu īstu ASV komandas pieteikumu F-1."

Svētdien ben Sulajems jaunā ierakstā sociālajos tīklos pauda pārsteigumu, ka "Andretti/Cadillac" apvienotais projekts nav sagaidīts ar siltāku attieksmi.

"Tas ir pārsteidzoši, ka "Cadillac" un "Andretti" ziņas uzņemtas ar negatīvu reakciju," pauda FIA prezidents, neko vairāk neprecizējot. "FIA pēdējos gados ir pieņēmusi mazāku un veiksmīgu organizāciju pieteikumus. Mums būtu jāmudina potenciālie F-1 pieteikumi no tādiem autoražotājiem kā "General Motors" un tīrasiņu autosportistiem kā Andreti un citiem."

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!