Foto: Imago Sport/Scanpix/LETA

Pieredzējušais austrāliešu pilots Daniels Rikjardo atgriezīsies Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta sacensībās - līdz sezonas beigām viņš pārstāvēs "AlphaTauri" komandu.

Rikjardo stājies nu jau atlaistā Nika de Vrīsa vietā - nīderlandietis aizvadījis vāju debijas sezonu, desmit posmos nespējot tikt pie punktiem. Tagad viņu aizstās 34 gadus vecais Rikjardo, kurš šo gadu iesāka kā "AlphaTauri" mātes komandas "Red Bull" rezerves pilots, taču nu varēs piedalīties atlikušajos 12 posmos.

Austrālieša atgriešanās F-1 apritē būs 23. jūlijā gaidāmajā posmā Ungārijā.

Karjeras laikā Rikjardo uzvarējis astoņos F-1 posmos, septiņus no tiem savulaik gūstot ar "Red Bull" formulu. Vēlāk viņš pārcēlās uz "Renault", bet iepriekšējos divus gadus austrālietis bez lielām sekmēm pārstāvēja "McLaren". Pēc pagājušās sezonas kontrakts ar viņu tika pārtraukts, un Rikjardo nākotne prestižajā sacensību seriālā bija uz lielas jautājuma zīmes.

Otrs "AlphaTauri" pilots ir japānis Juki Cunoda, kurš desmit posmos iekrājis divus punktus un ir kopvērtējuma 17. vietā. Komanda šobrīd ir pēdējā visā čempionātā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!