Foto: AFP/Scanpix/LETA

Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta komanda "Mercedes" paziņojusi par divu gadu līguma noslēgšanu ar septiņkārtējo čempionu Lūisu Hamiltonu, tāpat vienība pavēstījusi, ka tajā tuvākās divas sezonas turpinās braukt otrs brits Džordžs Rasels.

Kopā ar "Mercedes" komandu 38 gadus vecais Hamiltons ieguvis sešus no saviem septiņiem F-1 čempiontituliem. Kopā ar leģendāro vācieti Mihaelu Šūmaheru abi ir visvairāk titulētie šī sacensību seriāla piloti. Par čempionu Hamiltons gan nav kļuvis kopš 2020. gada.

Hamiltons šajā komandā startē jau kopš 2013. gada, pa to laiku pamanoties izcīnīt 82 uzvaras. Iepriekš viņš brauca "McLaren" un kopumā F-1 posmos triumfējis 103 reizes, kas ir visu laiku labākais sasniegums.

Tikmēr Rasels attiecībās ar "Mercedes" ir kopš 2017. gada, bet lielajā komandā brauc kopš pagājušā gada sezonas. Pirms tam viņš trīs sezonas pavadīja "Williams" vienībā. Pagaidām viņš F-1 sacensīās guvis vienu uzvaru - pagājušā gada Brazīlijas Lielās balvas izcīņā.

Hamiltons šobrīd pasaules čempionātā atrodas ceturtajā vietā, kamēr Rasels ir septītajā pozīcijā. Konstruktoru kausa vērtējumā "Mercedes" ir otrā, atpaliekot tikai no dominējošās "Red Bull".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!