Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Septiņkārtējais pasaules čempions F-1 Lūiss Hamiltons ir pārliecināts, ka viņam izdotos sastādīt daudz sīvāku konkurenci Maksam Verstapenam, ja viņš brauktu ar Serhio Peresa vadīto "Red Bull" formulu, brits izteicās intervijā "Canal+".

"Red Bull" komanda šajā sezonā dominē F-1 čempionātā, uzvarot 13 posmos pēc kārtas. Savukārt šīs komandas līderis Makss Verstapens palicis nepārspēts astoņos posmos pēc kārtas, kamēr viņa komandas biedrs Peress nav spējis sastādīt konkurenci cīņā par uzvarām. Turklāt sezonas laikā viņš piecās sacīkstēs pēc kārtas neiekļuva kvalifikācijas trešajā kārtā.

Tikmēr "Mercedes" vienība joprojām turpina meklēt risinājumu, lai savas formulas padarītu konkurētspējīgas. Hamiltons šajā sezonā tikai divas reizes kāpis uz goda pjedestāla, bet kopvērtējumā viņš ir ceturtajā vietā.

"Vai es vēlos būt tik ātrs? Protams. Vai es vēlos, lai man būtu tikpat ātra mašīna? Protams," sacīja Hamiltons. "Ja es būtu Serhio mašīnā ... Maksam neklātos tik viegli, cik viegli viņam klājas tagad."

"Red Bull" padomnieks Helmuts Marko intervijā medijam DAZN pauda, ka ir tikai divi piloti, kuri šobrīd varētu konkurēt ar Verstapenu, ja viņi brauktu līdzvērtīgu spēku samēru formulās.

"Iespējams, es teiktu, ka Fernando Alonso vai Hamiltons," teica Marko. "Taču arī pilnīgi vienādās mašīnās viņiem būtu grūti."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!