Foto: LETA

Soctīklos autobraucēji šonedēļ aktīvi dalās ar novērojumiem, ka vairākās vietās jau atkal stacionārie fotoradari tiek griezti uz otru pusi – iepriekš varasiestādes to darīja janvārī.

"Atļautais braukšanas ātrums ir jāievēro gan pirms, gan pēc radara. Savukārt konkrēto radaru vērsumu nosaka Valsts policija," iepriekšējo reizi portālam "Delfi" norādīja CSDD sabiedrisko attiecību speciālists Rolands Rumba.

"Diemžēl transportlīdzekļu vadītāji lielākoties ievēro ātrumu tikai tajā brīdī, kad viņi brauc virzienā, kurā ir vērsts fotoradars. Taču vadītāju uzdevums nav domāt par to, kurā virzienā radars ir vērsts, bet gan ievērot atļauto braukšanas ātrumu visu ceļa posmu," komentēja Valsts policijā.

Šī ir jau trešā reize stacionāro fotoradaru pastāvēšanas vēsturē, kad uzreiz vairākiem tiek veikta virziena maiņa. Iepriekšējo reizi tas tika darīts janvārī un pirmo reizi tas tika darīts iepriekšējā gada maijā.

Kā vēsta aculiecinieki, fotoradari uz otru pusi tiek griezti vairākās vietās, sākot ar Rumbulu un beidzot ar Jūrmalas šoseju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!