Foto: Fb.com/kasparskalejs123

Svētdien, 6. decembrī, aculiecinieks Kaspars Likvertenu silā, Bauskas novadā, ģimenes pastaigas laikā uz takas pamanīja nomaskētu metāla durkli.

"Ar ģimeni staigājām pa pelēko, zilo taku un gandrīz uzkāpām uz neredzamā "eža". Sadurtas riepas ratiem vai kājas šeit teju garantētas. Šo brīnumu atradām zem lapām, knapi pamanījām. Izskatās diezgan "svaigs"," raksta Kaspars, kurš šo durkli pēc atrašanas aizvācis prom, lai kāds cits tam neuzkāptu vai neuzbrauktu.

Kā redzams fotogrāfijā, durklis ir izgatavots rūpīgi un pamatīgi – tam ir metāla pamatne, kurā ieskrūvētas trīs resnas skrūves, kas ar spico galu pavērstas uz augšu.

Vismaz pēdējā gada laikā tamlīdzīgi pašdarināti durkļi šaurajos meža ceļos, ko iecienījuši motobraucēji, nav rets atradums. Visticamāk, tos izgatavo un izvieto vietējie iedzīvotāji, kuri nevēlas savā apkārtnē klausīties krosa motociklu motoru rēkoņu.

Atgādinām, ka janvārī Madonas novadā gāja bojā kvadricikla vadītājs, kurš iebrauca pār ceļu novilktā trosē.

Februārī norisinājās diskusija "Par saudzīgu mototransporta pārvietošanos Latvijas mežu ceļos", kurā mežu apsaimniekotāji un motoklubu pārstāvji vienojās par kopīgu sabiedrības izglītošanu, kur un kā drīkst braukt apvidū.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!