Foto: Sadursme.lv
Lai arī svētdiena ir brīvdiena un parasti satiksme Rīgā tad ir mierīga, "Toyota" Rīgas Velomaratona laikā ieviesto satiksmes ierobežojumu dēļ sastrēgumi 17. septembrī bija kā darbadienas pīķa stundās. Daudzi autovadītāji ar to nebija rēķinājušies, tādēļ masveidā sastrēgumus apbrauca, rupji pārkāpjot ceļu satiksmes noteikumus un demonstratīvi braucot pa pretējo braukšanas joslu.

Šādu skatu video iemūžinājis kāds aculiecinieks – Kārļa Ulmaņa gatvē virzienā uz Jūrmalu bija izveidojies stāvošs sastrēgums. Tiem, kuriem nervi vairs neizturēja, tie pagriezās pa labi uz Mūkusalas ielas piebraucamo ceļu un pretēji braukšanas virzienam devās uz Bauskas ielu, lai pa kādu citu maršrutu apbrauktu Ulmaņa gatves sastrēgumu.

Interesanti, ka tie nebija tikai pāris autovadītāji, bet tā, acīmredzami iedrošinoties no citiem, darīja gandrīz katrs otrais autovadītājs, bez maz vēl izveidojot sastrēgumu šajā "nelegālajā" pagriezienā, palaižot garām pretimbraucējus.

Ieskatoties sociālās saziņas lietotnē "Waze", šajā vietā bija izveidots arī kartes čats, kurā autovadītāji pauda savu nepatiku par velomaratonu, piemēram, "ja rīkojat maratonu, tad dariet to tā, lai tas netraucētu pilsētas ikdienai; besī, ka kaut kādas intelektuāli aprobežotas velopedāļu kaudzītes dēļ tiek traucēta satiksme visā pilsētā". Un tie ir vēl tikai pieklājīgākie komentāri…

Jau ziņots, ka 17. septembrī notikušā velomaratona dēļ transportlīdzekļu satiksme vairākās galvaspilsētas ielās, kā arī uz tiltiem pār Daugavu bija ierobežota vai slēgta. Daļa ierobežojumu ir spēkā līdz pat svētdienas pulksten 20.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!