Ceturtdien, 14. septembrī, kāds autovadītājs novēroja neparastu skatu – pie viņam priekšā braucošā 15. maršruta trolejbusa, kas kursē no Rīgas centra uz Ķengaragu, pieķēries kāds jaunietis un tā vizinās bez biļetes.

"Es to par bezbiļetnieku vai "zaķi" nesauktu," uzsver "Rīgas satiksmes" sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Baiba Bartaševiča-Feldmane, "tā ir bezatbildīga rīcība, briesmām pakļaujot gan sevi pašu – nokrītot un traumējoties –, gan arī aizmugurē braucošos transportlīdzekļus, kuriem būs strauji jābremzē, ja viņš nokritīs uz ceļa braucamās daļas."

Šādos gadījumos "Rīgas satiksme" aicina aculieciniekus nekavējoties zvanīt policijai. Šajā gadījumā trolejbusa vadītājs bezatbildīgo jaunieti nevarēja redzēt nedz trolejbusa spoguļos, nedz videokamerās. Tomēr gadījumos, ja sabiedriskā transporta vadītājs spoguļos pamana, ka kāds šādi pieķeras, tad ir instruēts apstāties un tūlīt izsaukt policiju.

"Rīgas satiksme" aicina, īpaši jauniešus, kuri mēģina atkārtot internetā redzēto, šādi nerīkoties.

Šāds pārkāpums policijā tiek traktēts kā sīkais huligānisms – par sabiedriskās kārtības traucēšanu, pārkāpjot vispārpieņemtās uzvedības normas un traucējot personu mieru, iestāžu, komersantu vai citu institūciju darbu vai apdraudot savu vai citu personu drošību, piemēro naudas sodu no 70 līdz 500 eiro.

Valsts policija šādos gadījumos aicina aculieciniekus notikuma brīdī izsaukt policiju, zvanot 110, lai likumsargi uzreiz var reaģēt un izbraukt uz notikuma vietu. Iepriekš ir bijuši gadījumi, kad policijai ziņots par personām, kas līdzīgā veidā pārvietojas uz vilcieniem, tādējādi apdraudot savu dzīvību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!